maandag, oktober 16, 2006

Nosy Be

Hoi allemaal!

Eindelijk nog eens een nieuwtje van ons op de blog! Sinds het laatste berichtje hebben we er een 20 uur durende busrit opzitten van Tulear naar Tana, gevolgd door een vlucht naar Diego Suarez, in het noorden. Na wat rondgetoerd te hebben in de stad hebben we dan voor 2 nachtjes onze intrek genomen in het Kikoo Hotel.
Vanuit Diego hebben we eerst een daguitstap gemaakt naar Montagne d'Ambre, een nationaal park waar we weer lemuren, kameleons, spinnen, gekko's, ... hebben gezien. Hier zagen we ook enkele uroplatussen of bladstaartgekko's, ongelofelijk goed gecamoufleerde hagedissen. Spijtig genoeg zullen jullie nog even moeten wachten op de foto's, maar dat maken we later wel goed...
Daarna zijn we twee dagen gaan stappen in een ander nationaal park 'Ankarana', waar we o.a. de 'tsingy' zijn gaan bekijken, een soort grillige kalksteenformaties. Ook hier weer vele beestjes gezien.
Van daaruit zijn we ver doorgereisd naar Nosy Be, het luilekkereiland in het noordwesten van Madagaskar: lekker warm zeewater, palmbomen, zonnetje, meer overheerlijke mango's die we hier van de bomen kunnen plukken dan we opkunnen ...
Het blijft natuurlijk wel Madagaskar: als we al stromend water hebben is het enkel koud, en de elektriciteit heeft hier al meer niet gewerkt dan wel. Dat nemen we er dan maar bij he ;-)
We blijven nog op Nosy Be in onze bungalowtjes van Aladabo tot 21/10, dan nemen we de vlieger terug richting Tana, waar we dan nog twee nachtjes slapen.

Zo, nu weten jullie dat alles hier nog oppietoppie is. Wij gaan hier nog wat verder van onze cocktail nippen en morgen nog wat bijkleuren...!

Veloma!
Tom en Annemie


de grote tsingy van het Ankarana Parc


en nog eens


puntige rotsjes, die tsingy


en toch groeien er plantjes op...


en toch groeien er plantjes op... (bis)


een lepilemuur, een nachtbeestje dat overdag in boomholtes rust


technicolor...


Nosy Tanikely, een eilandje in de buurt van Nosy Be

het plaatselijke vervoermiddel op Nosy Be en omstreken

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Tom en Annemie. Jullie maken ons alleen maar verlekkerd: zon mango's, coctails en een luilekker leventje. Hier is het ook nog mooi weer. Beerschot O-O gelijk tegen Lokeren op verplaatsing. Staan nu 5e met 14 punten. Genk staat 1 met 23 punten. Niet slecht. Bericht gekregen van T. Coralie. Hebben 2 aardbevingen overleefd. Zaterdag gaat de Iron-man wel door. Daar moet je voor naar Hawaï. Hier nog alles ok. Dikke kus voor jullie 2.

Wim, Raquel, Elin en Luca zei

Dag Madagaskezen,

Hier inderdaad alles nog ok. Wat problemen gehad met den iPod maar die zijn ook opgelost. We zitten nu in Shigatse, de 2e grootste stad van Tibet, en vanaf morgen zal het alleen maar minder bevolkt en touristisch worden. Geniet ginder maar lekker door van de cocktails en al de rest.

Groetjes Wim en Raquel

Anoniem zei

dag beste tom en annemie, met jullie tuut mobiel op onze oprit denken we dikwijks aan jullie leuke avonturen. alles nog kits hier in la france. bieke profileert zich als supermammie en onze Quinten blijkt nog steeds goed substituut voor tv kijken. hij groeit sneller als de kolen in de tuin die het ook niet te slecht doen. Zelf dagelijkse genieten van gezonde cocktail vergaderingen, mails en opvolging van projecten wat de goesting voor ons weekske Zwiterland enkel doet vergroten ; -) geniet met volle teugen en tot bij aankomst.
Fred, Bie en Quinten

Anoniem zei

Hoi T&A,

Ja, da klinkt nu eens echt als genieten sé. Allé ons Yoni die heeft vandaag ook genoten op de cursus Babymassage, en daarna lekker naar dromenland. Nog veel plezier daar en kusje van Yoni

Anoniem zei

Hoi mam en Jef, goed dat de familie Boonen de aardbevingskes overleefd heeft! Allez, de Beren doen het redelijk goed blijkbaar; nog 4 plekkies opschuiven en we zijn content!

Wim en Raquel, goed om te horen dat bij jullie alles ook nog vlotjes verloopt ginder! En goed dat de iPod zijn ding weer doet!!

Dag Fred, Bieke en Quinten! Fijn dat jullie zo goed passen op den tuutmobiel! Leuk voor jullie ook dat Quinten z'n slaapuren wat heeft bijgesteld! Tot binnenkort!

Marleen en Co, blijkbaar zitten jullie ginder ook niet stil! Turnen, gitaar en tussendoor nog goe wa geld opsoeperen! Goe bezig!

Hoi Brenda, Stefan en Yoni, hopelijk kan Stefan ook nog wa profiteren van die cursus!

Groetjes!!
Tom en Annemie