dinsdag, oktober 03, 2006

Fianarantsoa

Ondertussen zitten we in Fianar, ten zuiden van Tana en logeren we in Hotel Cotsoyannis. We hebben al wel een ommetje gemaakt van hieruit naar de Oostkust (Indische Oceaan) met de trein. Een hele belevenis! De treinrit duurde bijna 10 uur (voor nauwelijks 170 km), maar het was heel erg de moeite waard voor het landschap en de dorpjes langs de spoorweg.

We zijn 1 dagje in Manakara, aan de kust, gebleven, maar veel was daar niet te beleven. Dan met 19 mensen in 1 minibusje (taxi brousse genaamd hier) gepropt (lang leve het openbaar vervoer in Mada!!) op weg naar Ranomafana. Daar hebben we een nationaal park bezocht met verschillende soorten lemuren (halfapen), vogeltjes, insecten, kameleons (die we jammer genoeg niet gezien hebben), ... Heel mooi!

Nu (dinsdagmiddag) zijn we net weer in Fianar toegekomen en morgen vertrekken we op een vijfdaagse tocht. We gaan eerst naar Andringitra, waar we een tweedaagse trektocht gaan doen naar Pic Bobby, de hoogste begaanbare berg in Mada. Daarna gaan we verder richting zuidwesten.

Volgende update zal er dus binnen een dag of vijf komen.

Tot dan!


een lemuurtje


geen gremlin maar een muislemuur, de kleinste lemuur die er rondloopt


een nachtbeestje, dus grote ogen...

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi vakantiegangers,

Zo te zien hebben jullie het daar best naar jullie zinnetje !
Hier in Ekeren ook alles goe. Maandagavond heeft opa nog gebeld dat ze terug in belgie land zijn.
Laura heeft van't weekend eerste setje gewonnen en speelt al haar eerst klanken op de gitaar.. Lotte is terug aan't turnen, alles werkt terug zonder pijn. Voor de rest alles zijn gewone gangetje !
Nog veel plezier !
groetjes,
Marleen

Anoniem zei

Hey Tommeke,
Moet je nu iets weten, onze spider ligt in het ziekenhuis, heeft zijn pootje op 2 plaatsen over, heeft onder het paard gestoken!!!!!!!!!!!!!

Groetjes Helga

Anoniem zei

Even demostreren hoe je hier iets kan posten. Nog veel plezier alvast aan de vakantiegangers.

Anoniem zei

Dag mannekes,

Ik lees dat jullie daar al goed van start gegaan zijn, 't ziet er tof uit! Seg, hebben jullie deze website ook doorgegeven aan Ruud? Anders doe ik dat wel.
't Heeft effe geduurd voor ik hier geraakt ben, nieuw werk hé ... Maar het valt super mee! Beetje raar zonder mijn goeie ouwe collega's, maar de nieuwe doen ook heel goed hun best. En ik ben blij, want heb ik het project dat ik wou: TBC vaccin! In 2004 stierven er nog 2 miljoen mensen aan tuberculose ...
hé, geniet er nog van! ben benieuwd naar jullie volgende verhalen

Ilse

Anoniem zei

Hey Tom & Annemie,

Hoe is het daar met de baobabs? Blijkbaar is Ambrosita wel de moeite. Daar trekken jullie waarschijnlijk ook wel naar toe zeker?
Buiten het feit dat uw plaats is ingenomen in KBC is er nog zeer groot nieuws te melden maar dat je zul wel horen als je terug bent.
Vorige week zijn we nog eens 2de geworden(op 1 punt van de eerste)op de Samba-quiz; (brengt ons toch weer 15 punten op voor de ranking). Voila, nog veel plezier en see you later!!!
Groeten,
Koen.

Anoniem zei

Alles ok in België. Vanmorgen naar de stembus geweest en gekozen voor de goede onder een stralende zon. Gisteren Rode Duivels verloren met 1-O tegen Servië.Hopelijk zijn jullie 5 dagen goed verlopen en is het weer er ook goed. Laatste dagen veel regen en fris _ verwarming aangezet.Tot volgende keer.
Mam en Jef - kusjes

Tom zei

Hoi Mark en Marleen, bedankt voor de vele reacties (zeker van u, Marleen ;-) ).
Helga, hopelijk kunnen ze de Spider snel repareren, en valt je nieuwe overbuur wat mee...
Ilse, we hebben de site niet doorgegeven aan Ruud, zorg jij daarvoor?
Koen, wij hebben Ambositra links laten liggen, een mens moet keuzes maken he... Groot nieuws, ik ben benieuwd, stuur mij anders maar een mailke! Jiehoew, way to go, garcon2pintjes!!!
Mam en Jef, goed dat jullie heel zijn thuisgekomen van de reis.
Tot binnenkort allemaal en bedankt voor de reacties!