maandag, oktober 05, 2009

San Agustin

Hoi iedereen,
Weer even een korte update van onze blog met onze belevenissen in San Agustin. We kwamen hier aan rond een uur of een in de namiddag, hebben dan meteen een hotelletje gezocht en gevonden (de zeer fijne Hacienda Anacaona), na natuurlijk eerst goed afgepingeld te hebben. Wij dan maar meteem op pad want we hadden geen tijd te verliezen: de volgende avond moesten we om 18u30 alweer vertrekken met de nachtbus naar Bogota.
We gingen maar meteen van start met de topper van San Agustin: het parque archeologico waar een hele hoop beelden te bezichtigen zijn die graven van de overledenen bewaakten of gewoon als afbeelding van goden vereerd werden. Best wel mooi, vooral vanwege de knappe setting in de groene heuvels. Dit is natuurlijk niet voor niets UNESCO-werelderfgoed sinds 1996.
Na een verkwikkende nachtrust en een heerlijk ontbijt, stapten we om 8u30 op onze paarden in het gezelschap van Jónar, onze gids van de dag voor een tochtje langs een viertal andere sites met zulke beelden. Pepe en Violetta, onze beide paarden, deden het uitstekend en na een rustig begin hebben we toch wat kunnen draven en galopperen. Heel leuk, en in tegenstelling tot de vorige trip in Bolivia hebben we er geen lichamelijke letsels aan overgehouden :-) In de namiddag hebben we nog wat geluierd op de finca, en kiekjes genomen van de mooie tuin en de vogels die er rondvlogen.
De rit met de nachtbus (weeral 10 uur op een bus) verliep vlot zodat we al om 5u ´s morgens in Bogota aankwamen. Gelukkig hadden we al een hotelletje vastliggen, en konden we ook al onmiddellijk op onze kamer. Een leuke verrassing was nog dat we de sjiekste kamer van onze B&B kregen (een schitterend duplex-appartement met een prachtig uitzicht), hoewel we, allez hopelijk toch, maar voor een kleinere betalen.
Hoe het ons verder vergaat in Bogota, proberen we morgen nog te bloggen...
Tot dan!
Tom en Annemie


Drie op een rij in het Parque Archeologico van San Agustin


Pepe, Violetta, Annemie en Tom zijn er klaar voor


Alweer een prachtig zicht over de groene heuvels


De gekleurde bewaker van een graf

4 opmerkingen:

oma en opa zei

Tom en Annemie. Voor jullie laatste dagen hebben jullie weeral iets moois uitgezocht. Hopelijk valt de prijs ook zo goed mee. Hier is het vandaag aan het regenen. Was wel lang geleden en het was wel nodig. Fris is het ook geworden. Verder gaat alles zijn gewone gangetje. Geniet nog van de laatste dagen en tot woensdag.

Wim, Raquel, Elin en Luca zei

Dag Tom en Annemie,

Leuke foto's op de blog. Ik kijk al uit naar de rest van de foto's. Jullie kunnen er maar goed mee zijn, met jullie duplex. Profiteer er nog maar van.
De sjotters(ik heb niet meegedaan) hebben het gisteren laten afweten. 6-3 verloren. Ik denk dat iedereen terug met beide voetjes op de grond staat. Hopelijk gaat bij mij alles goed morgen op training en is mijn bil genezen.
De Beren hebben het beter gedaan. 3-1 gewonnen. Die staan 7e. Wij nog 2e op 1 punt van de eerste.
Ik weet ni of we nog een berichtje moeten verwachten, we zien wel. Doe dat nog goed, en in ieder geval tot zaterdag.
Groetjes, Wim en Raquel

traveltheglobe zei

Fantastisch wat jullie allemaal gedaan hebben, ik kan het bijna niet geloven !!!!
Wat een zware agenda, jullie kunnen nu zeker wel zeggen dat jullie Colombia gezien hebben, geweldig gewoon !!!

Héél blij te lezen dat San Agustin toch ook op jullie weg is gekomen én dat jullie de trip te paard gedaan hebben.
Wij kunnen voorlopig alleen maar dromen van opnieuw te gaan reizen en het lezen van jullie blog met de bijhorende foto's doen bijna tranen opwellen...

Nu nog hopen dat jullie met een heerlijk gevoel terugkomen van Colombia, maar daar twijfel ik eigenlijk ni aan.

En... Annemie, proficiat want ge hebt het uiterst gevaarlijke Colombia goed doorstaan. Ze zullen blij zijn op je werk :-)

Tot snel voor de vele verhalen !!

Christine zei

Hey Annemie en Tom, wat een avontuurlijke reis weeral! De foto's zien er leuk uit, benieuwd naar de rest. Hier geen groot nieuws te melden. Er is een nieuw blondje voor K3 gekozen (Josje), een Nederlandse wat had je gedacht. Louise en Jules vinden ze wel ok. Louise heeft voor het eerst iets gepresteerd op haar potje, benieuwd of dat de volgende dagen ook nog lukt. Geniet nog ginder en tot binnenkort in Belgenland. Groetjes, Christine Koen Jules Louise X