dinsdag, oktober 06, 2009

Bogota

Dag iedereen,
Hier het laatste berichtje van onze reis in Colombia. De voorbije twee dagen hebben we doorgebracht in de hoofdstad, Bogota. Ondanks de slechte gedachten die deze naam bij sommige mensen misschien oproept, hebben we ons hier nooit echt onveilig gevoeld.
Gisteren hebben we eerst de teleferico genomen naar de top van de Monserrate, vanwaar we een goed uitzicht hadden op de stad die echt wel uitgestrekt is. Maar wat wil je, met acht miljoen inwoners!
Daarna was het museum-dag: op de eerste zondag van de maand is de toegang tot de meeste musea gratis, dus dat kwam lekker mooi uit voor ons! Eerst hebben we het (volgens de reisgidsen niet te missen) Museo del Oro bezocht. Hier waren heel veel gouden voorwerpen te bewonderen, maar zoveel dat het er naar het einde toe een beetje langs onze oren uitkwam. Nadien gingen we naar het Museo Nacional, een museum met diverse onderwerpen, en ook een tijdelijke expositie over Frida Kahlo (yep, die van de film 'Frida') en Diego Rivera, dus dat viel mee voor ons! Het museum was interessant en vertelde ook wat over de geschiedenis van Colombia. Onderweg naar het museum konden we lekker rustig wandelen, want in een aantal straten was het autovrije zondag.
Vandaag hebben we vooral rondgewandeld in la Candelaria, de koloniale wijk van de stad, die nog wel gezellig aanvoelt. Ondertussen hebben we ook nog het leuke Botero-museum meegepikt (de schilder en beeldhouwer uit Medellin) en het saaiere Casa de la Moneda. Allebei ook weer gratis, dus veel centjes hebben we tijdens deze laatste dagen niet meer opgesoupeerd.
Seffens gaan we onze rugzakken voor de laatste keer inpakken en nog eens lekker goed slapen voor de lange vlucht...
Bedankt voor jullie vele berichtjes op de blog, zowel over de nieuwsjes thuis, de Colombia-tips voor onderweg (bedankt Dave en Line), de voetbaluitslagen en de nieuwe aanwinst van K3!!!
Tot binnenkort in Belgiƫ!
Dikke kus,
Annemie en Tom


Zicht vanop Monserrate


Plaza Bolivar, het centrale plein in Bogota


Ook de flikken lusten hier verse fruitjes


Een straatje in de koloniale wijk La Candelaria

1 opmerking:

Anoniem zei

He Tom en Annemie,
We waren al even niet meer op jullie site geweest en wat lezen we nu, Colombia??
Wij hebben toevallig deze week gehoord van onze werkgever dat wij 3 maanden gemist kunnen worden :)
Wij gaan ook weer terug naar Z.. Amerika. Ik ga snel jullie verhalen lezen.
Groet,
Nik en Chantal