donderdag, december 02, 2010

Koyasan & Nara

Weeral de wekker om 6u15 vandaag, want we nemen eerst de trein (een dik uur) naar Nara, waar we onze grote rugzakken droppen in de plaatselijke Toyoko Inn, en daarna meteen doorreizen naar Koyasan (verschillende treinen, een kabelbaan en een bus, alles samen zo'n dikke 3 uur onderweg). Koyasan is een belangrijk boeddhistisch centrum waar naast enkele belangrijke tempels ook een nogal surreëel aandoend kerkhof te vinden is tussen hoge cederbomen van vele honderden jaren oud. We waren eigenlijk eerst van plan om hier te overnachten in een tempel, maar ondanks ons toch wel strakke reistempo hebben we hiervoor helaas geen tijd meer. We lopen enkele uren rond in het dorp om het kerkhof en enkele tempels te bekijken, maar eigenlijk vinden we er niet zo superveel aan. Zouden we onderhand wat verzadigd kunnen raken van al dat tempelgeweld hier? Daarom vinden we het uiteindelijk niet zo erg dat we rond 17u30 al opnieuw moeten vertrekken richting onze slaapplaats Nara (opnieuw 3 uur onderweg), waar we toch wel lichtjes vermoeid toekomen, maar eerst nog een lekkere curry-schotel eten vooraleer we in ons bedje kruipen.
Woensdag ligt er na mijn ochtenddouche een verjaardagskaart van Annemie op mijn hoofdkussen, leuk! We zijn weeral vroeg op pad (reizen is afzien) want we willen vandaag Nara bezoeken, de eerste permanente hoofdstad van Japan (gedurende zo'n 75 jaar ergens in de 8ste eeuw). Op het programma staan, je raadt het al: tempels! Deze exemplaren vallen wel mee, en wat ook wel leuk is, zijn de halftamme bambi's die hier vrij rondlopen doorheen het deel van de stad waar de meeste tempels zich bevinden. Tegen 1 uur 's middags hebben we het hier zowat gezien, en gaan we lekker lunchen in een lokaal restaurantje van een of andere Japanse popster. Nadien gaan we onze grote bagage opnieuw ophalen in het hotel, en springen we alweer op de trein, want we moeten vandaag nog in Tokyo zien te geraken, zo'n 350 kilometer verder. Tegen iets over 19u zijn we ter plaatse en zoeken we onze volgende Toyoko Inn op (we zijn echt fans aan het worden :-) ).
Wat we in Tokyo allemaal beleefd hebben, zullen we jullie volgende keer meegeven.
Groetjes
T&A


Danjogaran Saito, een pagode in het Garan tempelcomplex, Koyasan


Met mos bedekte lantaarns en gedenkstenen in de Okunoin-begraafplaats in Koyasan


De geplaveide weg van de Okunoin-begraafplaats, omringd door hoge oude ceders en duizenden graven


Tuin rondom de tempel Tōdai-ji, Nara


De Daibutsu-den hall bij de Tōdai-ji tempel in Nara, waarin een bekend reusachtig Boeddha-beeld ondergebracht is


Boeddhistische priesters bij de Kasuga Taisha tempel in Nara


Het voorste en achterste van de razendsnelle Shinkansen-trein

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Weer een mooi verslag. Het is reizen in hoog tempo precies.De railpas loont.Pa kan ondertussen al in bed slapen. Het gaat stilaan beter.Het weer is blijkbaar wel wat beter dan bij ons.Geniet nog van ale pracht en het lekker eten.Tot volgende week. dikke kus
ma en pa

Anoniem zei

Hei daar. Jef was nog een film aan het zien voor we naar de film van vanavond gaan kijken (is opgenomen dus geen reklame) en ging toch nog even kijken. Ja er was nog een verslag. Dat is wel supersnel allemaal. Reizen is echt afzien eh. Je komt er ook maar eenmaal en dan wil je toch zoveel mogelijk zien. Geniet nog maar want het zal veel te vlug gedaan zijn. Knuffels O & O.