vrijdag, november 11, 2011

Yangon

Hallo allemaal,
De eerste volledige dag in Myanmar zit er bijna op... En het was er eentje met volop zon en heel warm. Zweten geblazen, maar goed, dat nemen we er graag bij. Na een wandeling door het stadscentrum en een poging tot eerste cache (maar jammer genoeg niet gevonden, hij is blijkbaar weg), hebben we de Shwedagon Paya bezocht. Een grote gouden pagode omringd door andere boeddhistische gebouwen (tempels, stupa's, ...). Het is voor de Birmezen het belangrijkste boeddhistische bouwwerk.
Heel veel lijkt er in deze stad eigenlijk niet te zien of beleven. Hoog op het lijstje van onze favoriete steden zal het niet scoren. Veel bouwvallige gebouwen, kapotte straten, vuil, ... Dus morgen vertrekken we naar de volgende bestemming op onze route: Mandalay. We moeten al om 5u 's morgens de trein op, dus we kruipen seffens al gauw in onze nest.
Bedankt voor de berichtjes!!!
Tot gauw,
T&A


verse fruitjes en gefrituurde insecten


de Shwedagon Paya


kaarsjes branden bij de Shwedagon Paya


de Shwedagon Paya by night

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi alle twee. Weeral een bericht en wat een luxe voor ons. Die tempel zit er wel indrukwekkend uit. Verder is het precies wel armoedig gesteld. Heb je al van die insekten gegeten? Zou lekker moeten zijn??? Hopelijk kunnen jullie goed slapen zodat je fris bent voor de volgende rit met de trein. Alvast een dikke knuffel van ons alle twee. O en O

ma en pa zei

Dag Mimske en Tom.Pracht en praal en armoede gaan daar precies samen.
Hopelijk valt de treinrit morgen mee en kan je rekenen op het openbaar vervoer. Ook hier is het nog mooie weer en genieten we af en toe van een wandeling.Dikke kus en tot een volgende. Ma en pa

Wim, Raquel en elin zei

Hallo aan alle birmezen, en Tom en Annemie,

Hier in Schoten alles ok. We hebben net het verjaardagsfeestje voor Marleen, Laura en Raquel achter de rug. De buikjes zitten weeral helemaal vol.
Elin heeft de laatste dagen een beetje last van doorkomende tandjes.
Gisteren hebben we 2-2 gespeeld. 2-0 achter en toch nog gelijk.
Elin kan ook bijna haar bedje in, en wij gaan niet veel later naar boven denk ik.
Morgen weer werkendag, en op naar het volgende weekend.
Groetjes van ons 3tjes.
Wim, Raquel & Elin

Anoniem zei

Hey T&A,
Toch ook een berichtje van mij met belangrijke info....
Mikulic heeft zijn contract verlengd tot 2014 (zal Tom wel graag horen); toch wel een topverdediger die we langer aan ons kunnen binden....;-)
Belgen van 't weekend 2-1 gewonnen tegen Roemenië en vanavond tegen Frankrijk.
Noah mist jullie al! Ziet jullie bijna even graag dan zijn Tom & Jeyyi....;-)
Amuseer jullie ginder nog!
Greetz,
Fille

Anoniem zei

He lieve vrienden,
jullie zijn een dikke week weg en in een onbewaakt moment op een fractie van een seconde dacht ik 'we moeten snel nog eens samen eten'. Oeps ... dat zal nog even duren. maar we gunnen het jullie van harte hoor, de avonturen in Birma. Hier gaat alles zijn gang. Noah roept te pas en te onpas 'tom en jeyyi' en 'stoute kip' (een paar weken geleden pikte een kip eens in zijn vingertje, het moet een diepe indruk op hem hebben nagelaten), wij blijven over jullie vertellen (ik verwacht het niet maar zo zijn we zeker dat hij jullie niet vergeet), filip en ik houden exmar en vespa recht, 's avonds af en toe een flesje wijn (de winteravonden zijn ook zo lang), en den beerschot blijft volharden in een eigen stadion, ... . gewoon the usual stuff dus.
veel plezier nog ginder, tot later, Isabelle

Ilse, Ann en ? zei

hey vriendjes!
Na een hele week vrijaf er nu pas toe gekomen om jullie blog te bezoeken, tssss...
Nog wat nieuws van het Erps-Kwerpsiaanse front:
-laatste theateroptreden zit er op, 't was leuk, maar toch blij dat er nu geen meer komen. Was helemaal in het verre Kortrijk bij de lieve dames van de KVLV aldaar ('die vegetarische schotel, is dat me vis of vlees?')
-Ann heeft drukke werkdagen/avonden, maar binnenkort kerstvakantie én 10 extra dagen vrij
-Ons babietje zit intussen braafjes met het hoofdje naar beneden, klaar om af te dalen binnen enkele weken!
-Ik heb mij een agenda 2012 aangeschaft en met grote letters ons bezoekje aan jullie ingeschreven, we kijken er alweer naar uit!

Geniet van jullie reis! En vergeet het niet, als je bij terugkomst in Zaventem moet opgehaald worden of iets nodig hebt, laat het gerust weten!

Anoniem zei

Nog een kort (belangrijk) bericht van mij. De Beren hebben zaterdag 1-1 gelijk gespeeld op Lokeren. Sidibe heeft in de 89ste!!! minuut de gelijkmaker gescoord. Voor de rest zouden er wat financiële problemen zijn, maar die zou ons Patje efkes snel oplossen.....
Voilà. Geniet nog verder van de reis!
Ciaokes, Fille

Anoniem zei

Tom,
Juliette Goossens is maandag 21/11 geboren ! 49 cm en 3.4 kilo en de mama stelt het heel goed ! En ook onze Gert doet het goed !
Tot binnenkort
Françoise