donderdag, november 24, 2011

Van Kalaw naar Inle Lake

Dag iedereen,
Het heeft wat geduurd, maar hier hebben we weer toegang tot Blogger, dus kunnen we nog eens een berichtje posten!
Na Bagan hebben we samen met een Frans koppel en twee Belgische meisjes een minibusje genomen richting Kalaw (meer in het oosten en in de heuvels). Vanuit Kalaw hebben we een driedaagse trekking gedaan naar het Inle Lake, van waaruit we nu ons berichtje sturen. Tijdens onze driedaagse werden we vergezeld door Min Min, onze gids, en nog vier andere toeristen (twee Duitse broers en een Spaans-Hongaars koppel). Op de ochtend van de eerste dag hebben we eerst nog gauw de kleurrijke markt in Kalaw bezocht, waar ook wel wat inwoners van meer afgelegen dorpen naartoe komen om hun waar te verkopen. Daarna ging de tocht langs velden met sesam, chili, rijst, ... en ook langs dorpjes waar we onder andere een kijkje konden nemen in een schooltje. Na zo'n 20km stappen, mochten we de nacht doorbrengen in een klein dorpje, bij een familie. Min Min had super lekker eten voorzien, en ook een lekkere mix van Myanmarese rum met limoen. Lekker!
De volgende dag mochten we in een ander dorpje mee aanschuiven aan het feestmaal dat opgediend werd ter ere van een bruiloft. Het menu: rijst met varkenshuid (de haartjes stonden er nog op, smullen!!!). Toch wel een belevenis; het hele dorp wordt uitgenodigd om mee aan te schuiven, iedereen in traditionele kledij. Eens wat anders! Het eindpunt van de dag was een klooster, waar we de nacht mochten doorbrengen. We lagen in een grote zaal, met nog andere toeristen/snurkers. 's Morgens om 5u begonnen de kleine monnikjes al met hun gezang en gebeden, dus we waren al op tijd wakker. Na weeral een lekker ontbijt konden we de laatste 15km inzetten naar het meer, onze eindbestemming. Daar aangekomen moesten we nog een bootje nemen dat ons naar Nyaung Schwe (een dorp aan het Inle Lake) zou voeren, waar we de komende dagen zouden verblijven.
Op donderdag hebben we een bootocht gedaan op het meer, opnieuw samen met onze metgezellen van de driedaagse. Een longtailboot heeft ons de hele dag gevoerd langs de belangrijkste en interessantste bezienswaardigheden langs het meer: een pagode, een klooster, een drijvende markt, maar het meest geweldige waren de dorpen die in het meer liggen. De mensen leven hier echt op het meer, doen alles per boot, en hebben ook tuinen die op het water drijven. Echt heel speciaal!
Morgen, vrijdag 25/11, nemen we het vliegtuig naar Yangon. Van daaruit willen we dan naar het zuidoosten van Myanmar gaan. Van daaruit misschien dus een volgend bericht!
Tot de volgende!


onderweg op trekking dag 1


wij met onze vrienden-voor-3-dagen, v.l.n.r. Tom, Annemie, Peter (Hongaar), Estella (Spaanse), Chris (Duitser) en Simon (Duitser)


enkele jonge monniken onderweg tijdens de trekking


het landschap waar we op onze trekking doorwandelden


een schooltje dat we onderweg tegenkwamen, net iets minder uitgerust dan bij ons


en nog een ander klasje


uitzicht tijdens dag 2 van de trekking


deze rijst was klaar voor de oogst


een zicht op een van de zalen waar de trouwfeest doorging (het koppel zit linksachteraan, al zie je daar op deze foto weinig van)


een mede-feestvierder met al iets meer kilometers op zijn teller


de vissers op het Inle-meer gebruiken hun benen om hun roeispaan te bewegen, blijkbaar iets dat nergens anders ter wereld zo gedaan wordt...


alle transport op en rond het meer gebeurt per boot, wel mooi om zien...


een zicht op Nampan, een van de "drijvende" dorpen midden op het meer


een van de straten van Nampan


iemand die net haar oprit afgevaren kwam toen wij passeerden

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Weer al die avontuurlijke (leuke)verhalen, zo slagen jullie er toch weer in ons mee uit de dagelijkse routine te nemen ... KEI GOE!
Speciaal zeker, zo'n lokaal trouwfeest? Was dat varken echt met haar op en opgegeten?
Geniet er nog goed van!
Tom, alvast een leuke verjaardag gewenst!
van ons 4'en=> Thor & Lenn & Anke & Philip

Anoniem zei

Hallo alle twee. Jullie hebben weeral wat meegemaakt de laatste week. Zo'n lange treintocht, de trekking, slapen bij de lokale bevolking en dan vooral dat feest moet iets geweldigs geweest zijn. Dat maak je anders nooit mee. Dat is pas genieten. Jullie hebben goed gewandeld en gefietst dus jullie conditie is prima. Wij verschieten er van dat die monniken zo jong zijn en al zo vroeg beginnen. Dat kunnen wij ons niet voorstellen. Hier in België is alles ok. Zijn vandaag nog langs Berchem geweest en alles is prima in orde. Verder gaat alles z'n gewoon gangetje. Wij zien al uit naar het volgende verslag van jullie en hopelijk is het vervolg nog even goed. Dikke knuffels aan alle twee en tot binnenkort O en O.

ma zei

Dag A en T.Treinen, busjes, pick-up,boten,fietsen; jullie hebben alle vervoermiddelen al gehad.Na het beetje ergernis over al dan niet op tijd en pech onderweg, worden jullie toch steeds weer verrast door al het moois dat het land te bieden heeft hé. Leuk om te lezen en te zien op de foto's.
Hier alles ok.Bij Jules en Luise begint de spanning naar Sint te stijgen.Geniet nog van jullie reis in het zuid-oosten.Dikke kus van ma en pa

Christine zei

hallo zussie en broerie,
weer fijn om al jullie avonturen te volgen, het lijkt echt weer de moeite! Dan heb ik soms toch weer een beetje heimwee naar de tijd waarin wij verre reizen maakten. Hier in Belgenland (ja, ja we bestaan nog steeds en nog steeds zonder regering) nog alles z'n gewone gangetje. Wij gaan een sinterklaasweekend tegemoet (za sinterklaasfeest bij Koen op het werk en zo grote sinterklaasshow in sportpaleis). Heeft hij ginder ook al z'n intrede gedaan?
Geniet nog van al dat moois en tot gauw! Groetjes, Christine, Koen, Jules en Louise

Ann zei

Hej Annemie en Tom,
zo te lezen zijn jullie weer een heerlijke reis aan het beleven! Zalig! En zelfs op culinair vlak blijkt het avontuurlijk te zijn. Ik bestel alvast een harig varken voor jullie volgend bezoekje :-)
Geniet er nog van...
Groetjes,
Ann & Ilse & x-je

Liesbeth, Wim, Toon en Pieter zei

Dag Muissie en Tompie,
Wat een prachtige reis zijn jullie weer aan het maken! Leuk om jullie verhalen te lezen, zo beleven we het een beetje mee... En 't zal weer een prachtig fotoboek worden zo te zien! Geniet nog maar volop!! Onze Toon verkoopt wafels en truffels voor 't school. Moeten we iets voor jullie bestellen? Liefs, Liesbeth, Wim, Toon en Pieter

Anoniem zei

Hallo alle twee. Ik laat maar een berichtje achter omdat ik niet weet wanneer jullie dit lezen. Wij willen Tom volgende donderdag een fijne verjaardag wensen. Het is misschien wat vroeg maar dat weten we niet. Tom alvast proficiat en geniet er daar maar van samen met Annemie. Alvast een dikke knuffel voor Annemie ook en de kusjes komen volgende week wel. Tot volende keer. O en O

Anoniem zei

Blijkbaar kun je weer niet op jullie blog (dat denken wij). Nog vlug maar iets laten horen vanuit Reet. Alles hier nog dik in orde. Jef heeft wel een heel serieuze virale infectie gehad. Nu heeft hij heel zware antibiotica en het gaat beter. Is zelfs 2 x naar de dokter geweest. Dat wil al wat zeggen eh. Nu is het goed aan het beteren. Nog enkele dagen en hopelijk is hij dan terug de oude. Vooral een fijne verjaardag gewenst Tom morgen. Wij zullen er eentje op drinken. Dikke kussen aan alle 2 en tot binnenkort. O en O

Ilse & Ann zei

Tom, gelukkige verjaardag!

Nog veel plezier ginder alletwee!

Anoniem zei

Hallo alle twee! Bloggen lukt blijkbaar niet zo goed meer.
Nog enkele dagen en jullie reis zit er weer op.Voor morgen een heeeeel gelukkige verjaardag Tom. Maak er een onvergetelijke dag van.
Stanny Wouters heeft ons nog gebeld i.v.m. de offerte voor jullie dak.Wil jullie nog iets vragen denken we.Geniet nog van de laatste dagen ginder en kom terug in ons land met regering!!Nog een dikke kus en tot binnenkort. Ma en pa

Anoniem zei

'Happy birthday, wij verjaren, we wensen je een hele vrolijke verjaardag toe'. Collega's kijken nu een beetje raar, is het omdat ik luidop zing of omdat ik dat carnavalhoedje op heb? Sebiet effe uitleggen dat Tom jarig is. joepie!!! Geniet er daar van hé!
Wow, die trektocht leek wel bijzonder en fantastisch! Blij dat jullie je daar goed amuseren (en lekker eten).
Hier het winterseizoen in gezet, niet met fazant maar met oorontsteking bij noah. Verder alles ok. Vorig weekend naar de ardennen met de mannen, fijn maar niet te moeite om er nen blog voor op te zetten :). Deze week weinig uitjes 's avonds omdat noah ziek was maar filip smeert zijn benen al in om morgen naar den beerschot te gaan (en in te vallen, als het nodig is). dikke kussen, isabelle

Anoniem zei

Het is blijkbaar niet simpel om toegang tot het internet te krijgen ginder, maar het ziet er allemaal wel heel avontuurlijk en mooi uit als we het zo lezen(schitterende foto's!). Hopelijk hebt ge al goed genoten van tom's eerste birmese verjaardag! Geniet er nog van en tot binnenkort!
Groetjes, Nathalie, Filip & de kids