zaterdag, september 15, 2007

Vientiane 1

Hoi allemaal,
wij hebben onze eerste dag citytrippen in Vientiane achter de rug, en het viel erg mee.
Na een korte nacht (heel warm, bioritme overhoop en een slechte matras) hebben we een ontbijtje genomen en zijn we op pad gegaan. Eerst centjes gaan wisselen, en we zijn dus officieel miljonair: voor 500 USD kregen we maar liefst 4.800.000 Laotiaanse kip. Daarna wandelden we een flink stuk, eerst langs Patuxai, een soort Laotiaanse Arc de Triomphe, en daarna langs het belangrijkste monument van Laos, de Pha That Luang, een soort van vergulde stupa.
Op de terugweg naar het centrum hebben we nog even halt gehouden aan Wat Si Saket, een best wel mooie tempel vol boeddha-beelden. Na dit laatste bezoek waren de beentjes wel een beetje moe, dus zijn we een terraske gaan doen aan de Mekong.
Nadien eerst een verkwikkend douchke, en nu zijn we net terug van ons diner in restaurant "Le cote d'azur", kwestie van de overgang niet te bruusk te maken.
Hieronder nog de eerste foto's, wij gaan nog een beetje lezen en dan slapen...

Tot de volgende!

Tom en Annemie


een draak heet ons welkom aan Pha That Luang


de vergulde stupa van Pha That Luang


en nog eens...


oranje


smullen van de lokale barbecue


Ho Phra Keo

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey Tom en Annemie, leuk te lezen dat jullie goed zijn aangekomen en dat het jullie goed gaat.

Tot binnenkort.

Groetjes,

Chris M

PS voor Tom : we duimen hier met zijn allen voor een overwinning van den Beerschot vanavond!!!

Anoniem zei

Hallo kindjes daar in het verre Laos. Bedankt voor het,telefoontje. Zijn ook terug thuis van onze midweek die heel goed was, ook wat het weer betreft. Gisterenavond heeft Beerschot met 1-O gewonnen van Charleroi. Dus goed nieuws. Tot vndaag is de familie nog niet vergroot. Afwachten dus. Vandaag zou het mooi weer worden en gaan nu aan een fietstocht beginnen. Nog een heel fijne dag en tot de volgende keer. (Foto's zijn schitterend.)

Wim, Raquel, Elin en Luca zei

Dag Tompie en Annemie,

Hier in Schoten ook alles ok. We zien da je al mooiƫ foto's hebt getrokken. Doe zo verder zou ik zeggen.
Met de voetbal gaat het ook kei goed. Gisteren weer gewonnen tegen Herentals, de ex-ploeg van den trainer. 9 op 9 en de sfeer zat er dus goed in. We zijn dan met heel den hoop dan ook nog eens een goei ouderwets kermis-fuifke gaan doen. Goed geamuseerd.

Nog veel plezier en tot de volgende.

Groetjes van Wim en Raquel

Anoniem zei

Hey, hierbij een kort verslagske van den Beerschot: 1-0 gewonnen tegen Chalala. Doelpunt Tormena Ederson. Eerste helft heeeeel slecht (fluitconcerten + 'wij willen voetbal zien') & Chalala er een paar keer gevaarlijk uitgekomen; tweede helft gretiger en beter voetballend. 7 punten nu dus en aansluiting bij de middenmoot. Kampioen kan nog, maar dan moeten we wel alles winnen vanaf nu....
Ciaokes en 't amusement ginder; Fille

Tom & Annemie zei

Fille, merci voor het verslag! Goed om te weten dat we nog altijd kampioen kunnen spelen :-)
Chris, bedankt voor het duimen!
Mam en Jef, geniet nog van het hopelijk mooie weer daar...
Wim en Raquel, het gaat ginder goed met Nijlen, volhouden zo!!!