vrijdag, december 26, 2008

Léon, Masaya en Granada

¡Feliz Navidad!
Een zalig Kerstfeest allemaal vanuit een regenachtig (nog maar eens) Granada...
We hebben er wel een zeer leuke tweedaagse vulkaan-trip opzitten vanuit Léon. Het weer was prachtig en het zicht adembenemend.
We hebben eerst vulkaan Cerro Negro, een van de jongste vulkanen ter wereld, beklommen. Een gitzwarte hoop lava van meer dan 600m hoog met bovenaan ook witgele vulkanisch spul dat lekker stinkt. Daarna ging het via Las Pilas naar de vulkaan El Hoyo, waar we helemaal bovenaan hebben gekampeerd met zicht op het Lago de Managua en vulkaan Momotombo. De tweede dag daalden we af naar laguna Asososca voor een verkwikkende zwempartij in een groot kratermeer. De beentjes waren achteraf wel moe, maar het was het absoluut wel waard!
De dag nadien hebben we een rustdag genomen aan het strand van Las Peñitas, een half uurtje bussen vanuit Léon.
Dinsdag zijn we naar Granada gekomen, waar we na wat afpingelen onze intrek genomen hebben in Casa San Martin. ´s Namiddags hebben we de stad wat verkend en gisteren hebben we de hele dag in en rond Masaya doorgebracht. In de voormiddag hebben we de stad bezocht, in de namiddag hebben we de volgende vulkaan bezocht.
Vandaag met Kerst is alles hier zowat gesloten, dus zijn we maar richting het meer van Nicaragua gewandeld waar ook zowat half de stad vertoefde, spelend en spetterend in het water. Nochtans vonden wij het daar niet echt gezellig en bovenal heel vuil en druk, zodat we het al snel voor bekeken hielden, zeker toen het nog maar eens begon te regenen.
Morgen zijn we van plan (als het weer nog eens even wil meezitten) naar vulkaan Mombacho te gaan. Duimen dus...
Vele Kerstgroeten,
Annemie en Tom

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Tom en Annemie. Nog maar eens bedankt voor de leuke verrassing met kerst. Hopelijk is de regen weer maar an korte duur en kan de volgende wandeling weer zo goed worden. Hier alles ok. Gisteren nog iets gehoord van W & R. Daar ook alles in orde. Was daar 18° maar wel heel fris 's avonds. Ook goed geweest met kerstavond alleen wat stiller en Ylke die ziek was. De ganse avond rond 40° koorts. Zijn met kerst dan naar spoed geweest. Was een zware keel + oorontsteking. Hopelijk vlug beter. Zo dat was het dan weer. Nog een dikke kus en tot later

Anoniem zei

Dag Annemie en Tom.Wandelen, slapen en zwemmen op een vulkaan, het lijkt allemaal indrukwekkend.
Het hotelletje op de foto ziet er ook idyllisch uit.Hopelijk is de diarree al voorbij Annemie en kan je ook volop genieten.We wensen je de laatste dagen nog prachtig weer tijdens jullie avontuurlijke tochten.Morgen gaan we klussen bij Liesbeth en Wim op de toekomstige kinderkamer.Nog een dikke kus van iedereen.Tot binnenkort.

Anoniem zei

hey moedige reizigers!

Toch wel een hele prestatie, zo de regen en andere uitdagingen trotseren terwijl gans België uren aan de feesttafel slijt :-) Maar eigenlijk, ik zou het niet erg vinden om te ruilen!

Vakantie in eigen land is ook wel eens leuk, zeker met de bouw die we een beetje moeten voortstuwen. En Ann is aan 't studeren hé.

We spreken af als jullie terug zijn! Goed om een deadline te hebben voor ons Peru-album

dikke kussen en veel plezier nog!
ilse

Anoniem zei

Hoi reizigers, wat jammer van al dat regenweer zeg. We zullen echt mee duimen voor nog wat zonneschijn. Geniet nog maar van de laatste dagen ginder! Groetjes en tot binnenkort in Belgenland (voorlopig nog zonder premier, ze maken er hier nogal een soepje van in de politiek!) Liefs, Christine, Koen, Louise en Jules x

Anoniem zei

Hallo kindjes. Dit zal wel het laatste berichtje zijn. Jullie moeten spijtig genoeg al aan de terugkomst denken. Bereid jullie al maar voor want vannacht was het - 5,5°. Bibberen dus en zeker voor jullie. De zon schijnt wel in de dag maar er is een scherpe wind die het veel kouder maakt dan het is. Verder alles ok. Dinsdag is voor de Balskes en de meisjes het verlof weer voorbij. Gelukkig moeten jullie niet direkt gaan werken en moet er nog wat gefeest worden. We wensen jullie een goede vlucht en gezond (vooral Annemie) terug in België. Tot dinsdag. Dikke kus ook van Jef