zondag, december 28, 2008

Granada, de laatste dagen...

Hoi iedereen!
Hier het laatste berichtje voor deze reis, want morgenvroeg stappen we de vlieger weer op richting Zaventem!
Op tweede Kerstdag hadden we pech en geluk toen we de vulkaan Mombacho gingen verkennen: we waren al vroeg ter plekke en zoals gevreesd hingen er veel wolken rond de top van Mombacho (1350m). We besloten om daar boven dan maar een korte wandeling op onszelf te maken, in de hoop dat het weer daarna zou keren. Anderhalf uur later was de situatie jammer genoeg nog steeds hetzelfde: veel wolken, dus geen prachtig uitzicht... Wij dus maar terug met de 4x4-truck naar beneden, want zonder zicht valt er niet veel te beleven daarboven.
Op weg naar een dorpje in de buurt, zagen we dat plots de wolken rondom Mombacho verdwenen waren en besloten we - ondanks dat we geen ticketje meer hadden - om toch maar rechtsomkeer te maken en terug te stappen naar de vulkaan, hopend dat iemand van het personeel ons zou herkennen en we opnieuw naar boven zouden mogen zonder nog eens te moeten betalen. Gelukkig werden we al voor de ingang van het park opgepikt door de chauffeur die ons even daarvoor naar beneden had gebracht. De man was zo vriendelijk om uit te leggen aan zijn collega dat we al van boven kwamen en nog een keertje de berg op wilden (zonder ticketje). Gelukt! Joepie, want deze keer zag het er heel wat beter uit daarboven! We hebben nog een wandeling gedaan (langer dan de vorige) en af en toe weken de wolken om ons een blik te gunnen op het adembenemende landschap beneden. Toch nog de moeite geweest dus!
Gisteren zijn we met het uitstekend werkende vervoer naar enkele van de Pueblos Blancos gegaan, een paar kleine koloniale dorpjes tussen Masaya en Granada. Vanuit twee van deze dorpjes hadden we een heel mooi uitzicht op de laguna de Apoyo, een enorm groot hemelsblauw kratermeer.
Vandaag is het een luie laatste dag van onze reis en dus ook het laatste berichtje vanuit een toch wel zonnig Nicaragua!
We proberen de komende week nog wel wat foto's op de blog te zetten, dus kom zeker volgende week nog eens kijken!
¡Adios!
Annemie y Tom

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi T & A. Ik weet niet of je dit berichtje nog gaat lezen maar alvast een goede terugvlucht gewenst. Hopelijk zit alles goed mee en zijn de vluchten op tijd. Alvast veel groetjes van mam en Jef. Hier is het heel koud. Vannacht tot -7°. Om 12 u. was hert nog -2°. Dikke kus en tot morgen.

veerle en steven zei

Hey hey,

jullie hebben echt wel pech gehad met het weer, of wij veel geluk, want wij hebben nog maar 1 dag regen gehad. Dat kunnen jullie op onze fotopagina zien waar intussen de eerste foto's van Nica opstaan.
Intussen zitten we in Honduras en zullen we nieuwjaar in Gracias vieren. Alvast een prettig nieuwjaar van Veerle en Steven!