vrijdag, december 19, 2008

Matagalpa

Dag allemaal!
We zitten ondertussen in een van de vele cyber-cafés in Léon, even lekker binnen met de airco aan :-) Want deze keer zitten we niet meer in de regen, maar kunnen we genieten van een stralende zon, joepie!!!
Op onze tweedaagse trip naar Peñas Blancas hebben we nog wel wat regen te verduren gekregen, zodat deze wandeltocht een matig succes was. Het miezerige weer van vooral de eerste dag zorgde ervoor dat de plaatselijke fauna zich redelijk goed verstopt wist te houden. Spijtig! De tweede dag was wat zonniger, zodat we toch wat vogeltjes, vlinders en spinnen hebben kunnen spotten.
De dag nadien zijn we ´s morgens vroeg onder een bewolkte hemel naar Léon vertrokken en onderweg klaarde het helemaal op. Toen we in Léon aankwamen (8u30) was het al aardig warm; hier moesten we dus wezen voor dat lekkere weertje! Hopelijk vanaf nu niets dan zon!
Na wat zoeken hebben we hier een leuk hotelletje (met blijkbaar een lelijke website) gevonden: La Casa Léonesa. Ondertussen hebben we de stad verkend en een trip gepland voor de komende twee dagen: morgen om 4u (´s morgens!!!) vertrekken we om de vulkanen Cerro Negro en El Hoyo te beklimmen. Benieuwd wat dat weer zal brengen...
Veel groetjes,
Annemie en Tom

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Annemie en Tom. Eigenlijk hebben jullie wel pech met het weer. Zo ver reizen en dan de regen. Hopelijk is het vanaf nu stralend weer. De beklimming van die vulkaan zou het beste zijn met mooi weer voor de uitzichten. We duimen voor jullie. Geniet daar maar zoveel je kan. Nog een dikke knuffel voor allebei en tot binnenkort. Zeg Tom je hebt toch geen last van uw surfen zeker en van uw knie. Anderlecht heeft met 2-0 gewonnen van Genk. Standaard heeft verloren van Denemarken maar zijn wel groepswinnaar. Brugge is uitgeschakeld. Kusjes

veerle en steven zei

Dag Tom en Annemie,

ik denk niet dat we elkaar nog zullen tegenkomen, want wij zijn vandaag naar Matagalpa gekomen. Afhankelijk van het weer wordt het hierna Corn Islands of Esteli.
Masaya op zich is niet zo bijzonder, maar wij hebben wel er twee leuke daguitstapjes gedaan. eentje naar de vulkaan Masaya, waarvan de beklimming oersaai was, lees asfaltweg, maar de beloning wel mooi. Een rokende vulkaankrater om eens in te kijken en een andere groene om rond te wandelen. Ander uitstapje was naar de Pueblos Blancos Catarina voor de Mirador en San Juan De Oriente voor het aardewerk.
Misschien moeten jullie eens bekijken of je dit niet vanuit Granada kan doen....

Steven en Veerle

Wim, Raquel, Elin en Luca zei

Vulkanen, altijd leuk om te beklimmen, vooral de afdaling recht naar beneden. Hopelijk hebben jullie deze keer op de top geen mist maar een schitterend uitzicht.
Onze koffers zijn nog niet gepakt. Dat is iets voor morgen. Hopelijk krijgen we alle cadeautjes voor die Portugezen erin. En jawel, chocolade weegt redelijk veel.
Wij gaan hier sevens nog eens steengrillen (met de juiste brandpasta). Nog veel plezier en zon ginder.

Groetjes, Wim en Raquel

Anoniem zei

Hoi alle twee. Nog even een klein berichtje. Hier alles in orde. Beerschot heeft met 2-0 gewonnen van Tubeke. Hebben nu 15 punten. Onze Wim hebben vandaag verloren met 2-1 verloren tegen Vosselaar. Vandaag was het grijs weer maar wel 11°. Hebben voor de middag een wandeling gemaakt van 10 km. en daarna naar de voetbal. Nog veel plezier daar en vooral goed weer. Kus mam en Jef

Anoniem zei

Hey zussie en Tompie,

Jullie beleven weer spannende avonturen precies! Er is iets mis met ons internet in Rijmenam, dus heb zojuist bij ons mams en paps even jullie verhalen gelezen. De tocht naar de vulkaan en het wijdse uitzicht van daarboven zal hopelijk wel rustgevend zijn, tussen de stresserende verplaatsingen door... Wim en ik hebben nu allebei 2 weken vakantie. 't Zal ons deugd doen. We gaan wel wat werken in ons huis, maar op 't gemakske. En bezoekjes brengen hier en daar. Vorige week nog op controle geweest bij onze gyn in Bonheiden. Ons ukkepukkie doet het prima en weegt al 1,350 kg! Ik moet jullie veel groetjes doen van ons mams, paps en Wim! Geniet nog met volle teugen ginder! Dikke kus van je grote zus X

Anoniem zei

Hey T&A,
Met een weekske vertraging weer het belangrijke nieuws.... Vorige week Beren met 2-1 verloren van Malinois, deze zaterdag Beren gewonnen van Tubeke (goals van Malki & PJ Monteyne - per ongeluk...). We stijgen dus een plaatske in de rangschikking en laten Roeselare, Tubeke en Dender achter ons; waauw!
Nog iets anders heel belangrijk; Isabelle werd deze week wakker en besefte date we weeral de verjaardag van den Tom vergeten waren.... Mea Culpa, mea culpa! Bij deze toch nog nen, hele late, gelukkige verjaardag! Sorry!
't amusement nog ginder en tot binnenkort!

Anoniem zei

Hey. 't ziet er daar weer goed uit ! Zijn benieuwd voor de foto's.
In Ekeren ook alles goe. Kids een goe rapport. Ikke juist shortski in Tignes gehad met 't werk. Veel sneeuw en zon. Meer moest da ni zijn.
Belgie zal mss gered worden door Martens, is aangesteld voor een info ronde. Nog veel plezier en prettige feestdagen ginder !

Anoniem zei

Hoi vakantiegangers. Was aan het kijken of er een nieuw bericht was van jullie. Onze voorbereidingen voor kerstavond zijn gedaan. Al het eten staat klaar en men komt rond 17 u. naar hier. Gisteren namiddag Wim en Raquel naar luchthaven gedaan. Hebben nog gebeld en zou daar goed weer worden rond de 20°. Het zal vanavond wel wat minder volk zijn want 4personen minder en dan ook nog geen pakjes vanavond. Allen de L&L en Y&Y krijgen enkele kleine pakjes. Ik zou zeggen een fijne kerstmis voor jullie ginder. Geniet van de waarschijnlijk andere belevenis en een heel dikke knuffel. Tot volgende keer

Anoniem zei

Dag Annemie en Tom.Allereerst een zalige Kerst.Hoe moeten we ons dat daar voorstellen? Heel appart zeker?Wij hebben kerstavond bij ons Christine doorgebracht dan konden de kindjes in hun eigen bedje.Ons Liesbeth en Wim zijn in Hasselt.Morgen zijn we present bij moeke en vake zoals elk jaar.We hebben daarstaks alle voorbereidingen gedaan.
Hopelijk kunnen jullie het ginder ook wat gezellig maken in een of ander hotelletje of wie weet een hutje.
Nog een weekje en 't verlof zit er weeral op. Geniet nog van de zon want hier krijgen we een lange winterprik tot volgend jaar zegt de weerman.
Nog een dikke kerstknuffel en kus van heel de familie.