maandag, december 15, 2008

Rio San Juan

¡Hola!
Hier zijn we weer. Na het laatste bericht hebben we dus de ferry genomen van Isla de Ometepe naar San Carlos in het ZO. Het was wel een belevenis: een 11-uur-durende nachtelijke boottocht, zodat we niet echt van het landschap konden genieten. We hadden ticketjes eerste klasse gekocht, en toen we aan boord gingen, dachten we dat het nog wel ok zou zijn, want er hingen een aantal hangmatjes op het dek. We hadden nog net een lege kunnen bemachtigen... Enkele tellen later bleek al dat de hangmat al een eigenaar had, die dit stukje textiel zelf mee aan boord had gebracht en opgehangen.
Er zat dus niets anders op dan ons op het dek te leggen, maar erg comfortabel is dat toch niet, zo'n metalen dek zonder matras of zo. Zeker niet toen het nog eens begon te regenen ook... Ondertussen waren het beperkt aantal bankjes binnen ook allemaal ingenomen door slapende mensen. Soit, een echt verkwikkende nachtrust was het niet ;-)
In San Carlos toegekomen, konden we een half uurtje later meteen de volgende boot op die ons twee uur stroomafwaarts langs de Rio San Juan naar El Castillo voerde. Dit is een klein dorpje zonder auto's dat hoofdzakelijk leeft van landbouw en visvangst (en de enkele toeristen die hier passeren).
Dit is een van de natste regio's van Nicaragua, en dit kunnen we spijtig genoeg bevestigen: op de 2,5 dagen die we hier verbleven, hebben we tussen de buien door slechts heel af en toe de zon zien verschijnen. Aan onze kleur moeten we dus nog wel wat werken!
Tijdens ons verblijf in El Castillo hebben we weer een nieuw Belgisch (lees: Antwerps) koppel leren kennen, die net als bijna iedereen hier gedurende langere tijd (lees: minstens enkele maanden) reizen. Maar Dave en Line spannen wel de kroon en zijn al 16 maanden onderweg! Het waren wel twee gezellige dagen: een beetje wandelen, vogels spotten en vooral relaxen en terrasjes doen in een slaperig stadje.
Afgelopen nacht hebben we onze volgende beproeving doorstaan: om 14u vertrokken voor een 3-uur-durende bootreis terug naar San Carlos. Dan de nachtbus (die in niets verschilt van de oude Amerikaanse schoolbussen die je wel kent van The Simpsons) op richting hoofdstad, een 10-uur-durende busrit over de slechtste wegen ooit en een overvolle bus waar gedurende bijna de ganse rit tientallen mensen moesten rechtstaan (lekker gezellig warm). Alsof dat nog niet heroisch genoeg was, ontsnapte Tom maar op het nippertje toen een medereizigster besloot haar vorige maaltijd te deponeren aan de andere kant van het gangpad. Het had dus nog wel erger gekund ;-)
Eens aangekomen in Managua (om half vier 's morgens), hadden we onmiddellijk aansluiting met de volgende Simpsons-bus richting Matagalpa, in het heuvelachtige centrum van Nicaragua, waar we om 6u30 toekwamen.
Eens een hotelletje gevonden, hebben we toch nog even een dutje gedaan. Gelukkig schijnt het zonnetje hier weer wat vaker.
Voor de twee komende dagen hebben we een trektocht vastgelegd naar Peñas Blancas, een zogenaamd "cloud forest" op 2 uurtjes rijden hier vandaan. Hopelijk werkt het zonnetje de komende dagen weer mee!
Hasta luego!
Annemie en Tom

8 opmerkingen:

veerle en steven zei

amai amai, wel weer spannende belevenissen he! Zoveel regen, hoe kan da, wij hebben na de vulkaantrip geen druppel regen meer gezien, gelukkig maar he :)
Wij zitten ondertussen in Masaya, en gaan overmorgen naar laguna de apoyo!
Hopelijk zien we jullie nog een keertje terug he!
Heel veel groetjes,
Veerle en Steven

Unknown zei

Hela !
Ge hebt het zonneke dus terug gevonden, das zeker niet slecht na die twee regenachtige dagen in El Castillo ;-)

Ook wij hebben voorlopig geluk, onze eerste anderhalve dag in Costa Rica was vrij zonnig.

Geniet nog van jullie reis en wie weet tot...
Line & Dave

Anoniem zei

Hoi kindjes. Wat een bewogen dagen heb je weer meegemaakt. Behalve de regen is alles toch nog goedgekomen. Spijtig dat de verplaatsingen allemaal zo lang duren maar een belevenis is het wel. Zo te lezen is het met jullie zelf wel goed. Zien al uit naar jullie verhalen en foto's. Zo te zien moeten we jullie nog het slechte nieuws melden dat Beerschot weer verloren heeft tegen Mechelen. De reporter zal het niet durven vertellen denk ik. Onze Wim heeft ook met 3-5 verloren maar blijven wel op 5 staan. Meer nieuws is er niet van het thuisfront. Nog een dikke knuffel aan alle 2 en tot de volgende keer. Kusjes mam en Jef

ma zei

Hallo Annemie en Tom. Een goede nachtrust zit er blijkbaar nog niet in. Hopelijk komt die er weldra aan.Hoe is het eten er eigenlijk? Daar hebben we nog niet veel over gelezen. Niet te veel afvallen hé?
Geniet nog van het prachtige land.
Hier alles ok.
Tot de volgende keer. Dikke kus.
Ma en pa

Wim, Raquel, Elin en Luca zei

Hey, hier in Schoten alles ok. De laatste week voor de valantie is altijd een beetje rustiger voor mij (speellesjes in het zwembad enzo). Vanaf gisteren zit het er in de regering weer bovenarms op. Leterme wou uitleg geven over het niet tussenkomen bij Fortis en BNP maar dat heeft niet het gewenste effect gehad. Dus als je thuis komt met een nieuwe premier, niet verschieten hé.
Hopelijk kunnen jullie de komende dagen eens goed doorslapen. Qua avontuur kan het allemaal wel tellen precies.
Nog veel fotootjes trekken hé. En we zullen vanavond op de kerstmarkt in Brussel (met het werk van Raquel) een warm wijntje drinken op jullie gezondheid.

Groetjes en tot de volgende.
Wim en Raquel

Anoniem zei

Hoi,hoi, als ik jullie verhalen zo lees dan lijkt dit toch wel da meest avontuulijke reis die jullie gemaakt hebben. Leuk om jullie verslag te lezen en zo mee te genieten. Hier alles ok, alleen Jules begint het wat moeilijk te krijgen met jullie afwezigheid. Telkens hij in Heide komt vraagt hij naar nonkel Tom en gisteren kwam hij mij met tranen in de ogen zeggen dat hij nonkel Tom mist.Ja Annemie, die 'jommens' onder elkaar da's toch iets raar hé. Ik moest dan ook beloven dat ik jullie een berichtje zou sturen.
Geniet ginder nog van het land, hopelijk met een zonnetje erbij! Groetjes en een dikke kus, Christine, Koen, Louise en in het bijzonder Jules x

Kapucijnenplein 6 zei

Hey Tom en Annemie,
Leuk om jullie verhalen te lezen! Klinkt allemaal wel zeer spannend! Hopelijk niet al te moe na al die boot- en bustrippen! Geniet er nog maar goed van!
Groetjes vanuit Tienen!
Loïc & Tinneke

Anoniem zei

Hoi Tom en Annemie
Onze Wim had al iets gezegd over de crisis in België. Vanavond heeft eerst Van Deurzen zijn ontslag gegeven en iets later Leterme met de voltallige regering. Dit naar aanleiding van de Fortis-affaire. De scheiding der machten tussen politiek en gerecht zou aangetast zijn. Verder verloop dient nog afgewacht te worden. Leterme is nu naar de koning zijn ontslag gaan aanbieden. Wat het zal worden valt af te wachten. Verder met ons alles ok. Vandaag was het een zonnige dag en 8°. Morgen zou het al gedaan zijn. We zullen wel zien. Hopelijk zitten jullie daar lekker in de zon. We duimen. Dikke kus voor alle twee. Tot volgend bericht. Mam en Jef