dinsdag, september 22, 2009

Cartagena

Hoi allemaal,
Hier zijn we vanuit Cartagena, een mooie, gezellige stad in het noord-westen van Colombia. We zijn blij dat we even in een internet-cafeetje met airco zitten, want het is hier zweten geblazen, echt heel warm!!! Daarom drinken we ook heel veel lekkere "jugos naturales", dat zijn lekkere sapjes van allerlei exotische vruchten en dat voor heel weinig pesos. Lekker smullen!!!
De voorbije dagen hebben we heel wat in deze prachtige stad rondgelopen. Achter elk hoekje kwam weer een ander prachtig gebouw tevoorschijn, bijna altijd ook heel mooi geschilderd en goed onderhouden, met balkonnetjes en bloemen alom.
We zijn ook nog naar La Boquilla, een vissersdorp aan het strand zo'n zes km hier vandaan. Dat was wel een tegenvaller, echt niets te zien en nogal vuil, dus we waren er snel weer weg.
We zijn ook naar Bocagrande gewandeld, het modernere gedeelte van Cartagena aan het strand, met hoge buildings, waar welgestelde Colombianen hun vakantie doorbrengen. Daar heeft Tom twee paar nieuwe schoenen (voor de prijs van een) op de kop kunnen tikken, joepie.
Met spijt in het hart verlaten we straks ons geweldige hotelletje (Casa Marco Polo), een huis waarin Marco drie kamers schitterend heeft ingericht. Echt heel tof! We mogen er vandaag blijven tot we rond 17u30 straks naar het busstation vertrekken. Daar zullen we de bus richting Medellin nemen (een rit van zo'n 13 uur, joepie).
Volgend berichtje dus vanuit Medellin, de stad van Pablo Escobar...
Het is fijn om te zien dat jullie onze verhaaltjes ginder volgen en geregeld berichtjes achterlaten! Merciekes daarvoor!!!
Vele groetjes en tot binnenkort!
Annemie en Tom


Tom op ons dakterras van het prachtige Casa Marco Polo


Het fort, het grootste militaire bouwwerk van de Spanjaarden in Zuid-Amerika


Een fruitkraampje zoals er zovele zijn in de straten van Cartagena


Een van de vele mooie pleintjes in Cartagena met prachtige gebouwen


's Nachts is de oude binnenstad mooi verlicht

6 opmerkingen:

ma zei

Dag Annemie en Tom,
Zo te lezen en te zien is Colombia een heel mooi land en genieten jullie er weer volop van.We zijn blij wat te kunnen volgen op het kaartje waar jullie zitten.
Hier gaat alles weer zijn gewone gangetje met mooi weer.
Goede rit gewenst naar de volgende stad en tot mails.
Dikke kus: ma en pa

Wim, Raquel, Elin en Luca zei

Dag Tom en Annemie,

Leuk te lezen dat alles ondertussen heel goed gaat. Hier ook alles ok. Dit weekend nog eens gewonnen. Deze keer 0-3. Ik ben er wel afgegaan op't einde. Ik voelde iets in mijn bil. Gisteren (dinsdag) een beetje gelopen op training en niks meer gevoeld. Hopen dat het zo blijft. Dit weekend spelen we namelijk tegen onze spits van vorig jaar.
Voor de rest niets nieuws.
We hebben al wel het DVD'ke van de Jef gezien dat hij op den trouw heeft gemaakt. Dat was wel heel leuk om terug te zien. Kom binnekort maar eens langs om samen nog een keer te zien.
Ik ga nog wa prutsen aan ons boekje van onze citytrip naar Sevilla. Leuk om eventjes weg te dromen.
Geniet er van en tot de volgende.
Groetjes, Wim en Raquel

Anoniem zei

Hej Tom en AM,
Colombia lijkt inderdaad wel de moeite als we jullie avonturen zo volgen! En ieder geval iets exotischer en avontuurlijker dan Zweden ;-) Hopelijk hebben jullie ook al een paar 'caches' kunnen vinden...
Geniet er nog van en tot binnenkort!
Groetjes uit Zweden, Nathalie en Filip (en de kids)

oma en opa zei

Hoi kindjes. Ik zal maar beginnen met voetbal zeker. Beerschot heeft gisteren (woensdag) gewonnen met 1-0 van Kortrijk en doen het dus nu goed. Hier alles ok. behalve het weer. Vanmorgen heel lang donker en regen. De herfst is begonnen. Ook goed dat je terug schoenen hebt gevonden. Verder nog een leuke 13-uren durende trip en zien al uit naar volgend bericht. Dikke knuffel aan alle twee.

Isabelle & mini superman zei

He T&A,

nu heb ik eigenlijk ganse dagen niks te doen maar toch was het er nog niet van gekomen een berichtje na te laten, sorry daarvoor!
Tof dat jullie het daar zo leuk hebben, ziet er ook fantastisch uit op de foto's. Dat voorval met de rugzak is natuurlijk wel vloeken maar zie er het positieve van in, je mag alles nieuw kopen. Wel benieuwd wat jullie daar zoal eten.
Hier alles ok, mini superman weegt intussen al 3,7 kg en is over het algemeen heel flink. Nog eens op restaurant geweest (hoewel dat iets minder goed was meegevallen als met jullie), naar colruyt, naar Meir, op vergadering, ... ja hoor Antwerpen heeft binnenkort geen geheimen meer voor hem.
Geniet er nog erg van, lieve groeten

line en dave zei

Ik heb de indruk dat jullie wel héél stevig aan het reizen zijn.
Toen ik jullie vooraf hoorde over de planning die jullie min of meer vooropgesteld hadden dacht ik dat je de "must see's" zeker zou doen, maar jullie zijn precies nog veel meer van plan dan dat.

Zouden jullie dan toch nog tot in San Agustin geraken?
Benieuwd hoe Medellin zal bevallen, daarna Salento op het programma?

Hopelijk vallen de temperaturen nog een beetje mee. Het echte warme wer zal nu wel al voorbij zijn zeker?!

Enjoy !!
ps: als ze daar "jugo de mora" serveren, zeker proberen !!