woensdag, september 30, 2009

Popayan

Dag allemaal,
Vandaag nog eens een berichtje op onze laatste avond in Popayan. Gisteren hebben we de "witte stad" bezocht. Eerst hebben we een kijkje genomen in de rechten-faculteit van de universiteit (een bewaker wilde ons per se de unief laten zien): de leslokalen zijn toch wel vrij krakkemikkig met kleine ouderwetse lessenaartjes. Daarna zijn we naar de rand van de stad gewandeld waar we een mooi uitzicht hadden vanop de omringende heuvels. De stad zelf is wel ok, maar je hebt het vrij snel gezien. Ondertussen ook onze eerste "Juan Valdez" gedaan (een koffie-keten a la Starbucks): vrij duur t.o.v. de normale prijzen hier, maar we konden er op het binnenplein op ons gemak een boekje lezen (dat was er nog niet zo vaak van gekomen!).
Vandaag moesten we vroeg uit de veren, want om 6u vanmorgen vertrokken we met de jeep van Manuela (een Zwitserse die vlakbij Popayan woont) en in het gezelschap van twee Nederlandse meisjes op dagtrip. Onze eerste halte was Silvia, een dorpje waar op dinsdag de inheemse bevolking uit de omliggende dorpen massaal naartoe komt in traditionele klederdracht (kleurige poncho's en rokken, ook voor mannen, bolhoedjes en bijpassende bottines met flashy veters).
Na enkele mooie kiekjes, reden we verder naar Purace National Park. Hier hebben we gezocht naar de drie condors die er zouden wonen, maar spijtig genoeg niet gevonden. De pruttelende zwavel-beekjes hebben we wel gespot en geroken, maar verder viel hier niet heel veel te zien en de top van de vulkaan bleef spijtig genoeg in mist gehuld.
Al bij al toch een leuke dag!
Net nog lekker gegeten bij een Mexicaan en de avond gezellig afgesloten met Mark en Lutzka, een Brits-Tsjechisch koppel die we al sinds Salento regelmatig tegenkwamen.
Nu snel de rugzakken inpakken en onze nest opzoeken, want morgen is het weer vroeg dag om weer verder te reizen naar Tierradentro, een busrit van "slechts" vijf uurtjes over een hobbelige slechte weg, maar het landschap zou wel mooi moeten zijn! Met wat Touristil geraken we er weer wel ;-)
Vele groetjes en tot binnenkort!
Annemie en Tom


Een zicht op "de witte stad" Popayan


De markt van Silvia waar de locals hun inkopen komen doen


De locals komen allemaal in traditionele klederdracht


Een regenboog boven Puracé NP

4 opmerkingen:

opa enb oma zei

Hoi kindjes. Het is wel leuk dat jullie zoveel kontakt hebben met andere reizigers. Jullie vinden wel altijd iets of iemand waar jullie iets leuks mee kunnen doen. Zo te horen weeral een hele belevenis. Zijn al benieuwd naar jullie verhalen en foto's. In België alles ok. en met de ganse familie. Dus genieten maar daar. Tot de volgende.

Wim, Raquel, Elin en Luca zei

Halokes,

Ik ben momenteel alleen thuis, want Raquel zit voor 2 dagen in Lissabon voor haar werk. De eerste avond van de gelegenheid gebruik gemaakt om thuis eventjes te passeren. Voor de rest hier alles in orde.
Vorig weekend zijn we weer gewonnen. 2-0. Dit weekend is het een topper tegen de ploeg die samen met ons eerste staat. Alleen spijtig dat ik niet mee kan doen. Tijdens de match meer last gekregen van mijn bil en best eenweekje overslaan. De dokter zei een verekking. Morgen mijn eerste beurt kine.
Nog veel plezier ginder en tot de volgende.
Groetjes, Wim

ma zei

Dag Annemie en Tom,
De dagen zitten daar blijkbaar goed vol met mooie, verrassende trips.Wel leuk om onderweg een paar zielsgenoten te ontmoeten die daar ook op ontdekking zijn.Hier gaat alles zijn gewone gang.We hebben op de laatste nazomerdag nog een wandeling meegepikt.Morgen gaat het hier regenen.Jules vordert goed op de zwemles.Bij moeke en vake is ook alles ok.
Geniet nog van jullie laatste week. Dikke kus en tot een volgende keer.
Ma en pa

opa en oma zei

Hallo trekkers. Voor jullie begint het te korten. Hopen dat jullie de laatste dagen het nog goed hebben. Hier is het weer verandert en het is regenachtig en een stuk frisser. Niet aan te doen. Verder alles in orde. Als jullie in Zaventem landen geef dan maar een belletje en we zijn direkt weg want we zullen op tv wel volgen of er iets speciaals is. Geniet er nog maar van en een dikke knuffel