vrijdag, september 25, 2009

Medellin

Hoi iedereen,
Hier een berichtje vanuit Medellin. We zijn ondertussen dus al stevig aan het afzakken naar het zuiden toe... Medellin noemen ze ook wel eens "de stad van de eeuwige lente" vanwege het aangename klimaat: overdag lekker warm (toch rond de 30 graden) en 's avonds koelt het lekker af zonder dat het echt koud wordt.
De voorbije twee dagen hebben we rondgehost in de stad, die relatief modern is en helemaal niet zo onveilig overkomt als ze wel klinkt. Het is een grote stad (2,5 mio inwoners), maar met de metro is alles wel gemakkelijk te bereiken. Ze hebben hier ook een "metro cable" systeem, een verlenging van het metro-netwerk, maar dan met zo van die bakjes (zoals een skilift) die de heuvels opgaan. Op deze manier heb je meteen ook een mooi uitzicht over de stad. Deze metro cables hebben ook wel bijgedragen tot de veiligheid van de stad, want vandaag waren we zo in een wijk die tot voor kort bekend stond als de meest gevaarlijke wijk van Medellin, maar daar is door de gemakkelijkere bereikbaarheid gelukkig niets meer van te merken.
Al bij al viel Medellin zeker mee, ook de wijk waar ons hotelletje ligt (de nieuwe hippere wijk vol barretjes en restaurants).
We plannen om morgen de bus te nemen naar Salento, in de Zona Cafetera, terug de natuur in.
Tot de volgende keer!
Vele groetjes,
Annemie en Tom


Een van de vele beelden van Botero die in de stad verspreid staan


Een zicht op een deel van Medellin bovenaan de metrocable


De nieuwe, funky bibliotheek van Medellin in wat vroeger de gevaarlijkste wijk van de stad was

7 opmerkingen:

Tom & Annemie zei

Filip, Nathalie en andere cachers, ondertussen hebben we onze eerste slag binnengehaald! Nochtans zijn de caches hier niet zo veelvuldig aanwezig en zijn ze vaak op slechte plaatsen verstopt (waar goed veel mensen passeren of op moeilijk bereikbare plaatsen). Maar de eerste Colombiaanse cache is dus binnen, joepie!

Isabelle en mini superman, fijn om te horen dat jullie samen Antwerpen aan het verkennen zijn, binnkort doen we nog een keertje mee!

Mam en Jef, bedankt voor het fijne (Beerschot)nieuws.

Wim en Raquel, leuk om te lezen dat Nijlen niet achterblijft op den Beerschot.

Mams en paps, zo te horen is jullie vakantie ook wel weer heel goed geweest! Leuk dat jullie vanaf nu ook volgen op de blog.

Dave en Line, yep, we hebben er al redelijk flink vaart achter gezet. Hopelijk kunnen we nog wel wat afwerken van het lijstje: Popayan, San Agustin, Pasto, ... De jugo met mora hebben we al een keertje geprobeerd, al gaat onze voorkeur voorlopig wel uit naar guanabana, lulo en maracuya. Smullen!

opa en oma zei

Hallo reizigers. Fijn te horen dat nu wel alles goed vlot en dat je mooi weer hebt. Dat is wel speciaal daar een cache vinden en dat zonder GPS. Hier alles ook ok. Vandaag moet Lynn geopereerd worden (een nieuwe pace-maker). Zou maar 4 dagen ziekenhuis zijn als alles vlot verloopt. We duimen. Tom zitten je schoenen goed of heb je ze nog niet gedragen? Dat wes wel een meevaller met de koop. Vergeet de rest maar. Nog heel veel plezier samen. Tot binnenkort. Dikke knuffel.

Marleen zei

Hoi Tom en Annemie !
Het ziet er daar weer geweldig uit ! En weeral ne cache gevonden zonder gps, goe bezig. Weer een land, ver van hier dat rood gekleird wordt ;-)
Nog veel plezier !
Groetjes uit Ekeren x

ma zei

Annemie en Tom,
Wat een afwisseling: van de natuur naar de stad en weer terug de natuur in.Daarbij klinkt het allemaal heel mooi. Geniet ervan en dat zonnig weer is ook meegenomen.Jules vindt wel dat jullie lang wegblijven. Hij was gisteren en vandaag bij ons na school. Ik moet jullie veel groetjes doen en een dikke kus versturen van hem.Louise is al goed thuis bij haar nieuwe onthaalmoeder maar slapen dat is wat anders.Ook met Toon gaat het goed.Allée geniet nog verder en tot de volgende keer.
groetjes en ook van ons een dikke kus.
ma en pa

Christine zei

Hoi zussie en broerie,
zo te lezen is het buiten die ene tegenslag weer een fijne vakantie. Geniet maar van al dat moois.
Hier gaat alles z'n gewone gangetje. Jules doet het goed op school en Louise is volop aan het oefenen om jullie namen te kunnen uitspreken. Ze oefent elke dag uit zichzelf. Wij genieten hier intussen ook van een mooi nazomertje.
Morgen trouwt een collega van mij en gaan we feesten dus dat zijn weer leuke vooruitzichten.
Geniet nog met volle teugen van jullie vakantie en van de lekkere Colombiaanse koffie!
Groetjes en tot binnenkort, Christine Koen Jules en Louise X

Wim, Raquel, Elin en Luca zei

Dag trotters,

Hier in Schoten ook alles ok.
Gelezen dat de eerste cache in Zuid-Amerika ook een feit is hé. Morgenvroeg terug voor de eerste keer zaterdag werken. En zondagmorgen mee gaan tappen bij de jeugd. Het weekend zal dus weer snel voorbij vliegen.
Morgen nog eens winnen en dan is september weer een mooie maand.
Ons fotoboekje van Sevilla vorig jaar is eindelijk af. Nu kunnen we beginnen aan die van Chili. Dat wordt wat anders.
Nog goe vanalles doen, en laat de maracuya smaken.
Tot de volgende,
groetjes, Wim & Raquel

opa en oma zei

Hoi Annemie en Tom. Bij ons alles ok. Zijn gisteren nog naar Boom geweest en alles ook daar in orde. Ook met Lynn zou alles ok zijn. Het is bij een vernieuwing van het kastje (pace maker)gebleven en ze zou als morgen de uitslag goed is ook naar huis mogen. Slecht nieuws is er wel van de voetbal. Beerschot is met 1-0 gaan verliezen op Anderlecht. Verder was het hier nog een schitterende dag. Zijn met de fiets naar Antwerpen geweest en er was daar weer van alles te doen. Best wel leuk. Dat was het weeral voor vandaag. Knuffels en tot later.