zondag, september 13, 2009

Villa de Leyva

Dag allemaal,
Hier zijn we weeral, deze keer vanuit Villa de Leyva. We zijn hier gisteren in de namiddag toegekomen en hebben toen meteen dit mooie koloniale stadje verkend. Heel gezellig: alle straatjes en het grote plein in dit stadje bestaan uit grote kasseien, overal gezellige cafeetjes en restaurantjes en volledig omringd door bergen/heuvels. We zien hier eigenlijk meer Colombiaanse toeristen rondwandelen dan buitenlanders, maar dat vinden we natuurlijk helemaal niet erg!
Vandaag zijn we een toertje gaan maken in de omgeving met een mountainbike, allez, twee eigenlijk... ;-) Onze eerste halte was El Fossil, een reusachtig fosiel van een grote waterdino. Daarna langs het grote pietenveld gereden, een of andere religieuze site met reusachtige falussen. Om af te sluiten stopten we nog aan Casa Barro, het grootste terracotta-huis ter wereld, dat ons heel erg aan Gaudi deed denken. Heel mooi!
Het grootste deel van de dag was het hier mooi weer, in de namiddag begon het eventjes te regenen, maar toen waren we net terug in de stad, dus geen erg.
Morgen vertrekken we alweer naar de volgende bestemming: waarschijnlijk wordt dat Barichara, nog een beetje (zo'n vier uur bussen) verder naar het noorden.
Line en Dave, we moesten gisterenavond nog aan jullie denken toen we naar People+Arts aan het kijken waren in onze hotelkamer :-)
Mam en Jef, fijn dat jullie week in de Ardennen goed is meegevallen en bedankt voor de berichtjes (ook van den Beerschot), volhouden zo, dat vinden heel fijn!
Wim en Raquel, keigoed dat jullie gewonnen hebben, en merciekes voor de tennis-update!
Vele groetjes en hasta luego!
Tom en Annemie


het centrale plein in Villa de Leyva


Annemie in het pietenveld


Casa Barro, het Gaudi-achtige terracotta-huis

6 opmerkingen:

Marleen zei

Het ziet er daar weer allemaal dik inorde uit !
Clijsters heeft de finale gewonnen.

Veel plezier ginder, geniet van de natuurlijk, welverdiende vakantie !

groetjes MMLL

Brenda zei

Hoi Tom & Annemie,

Het ziet er inderdaad weer een geweldig mooie vakantie uit.
Bij deze willen Ylke en ik jullie bedanken voor de mooie cadeutjes en kaartjes voor onze verjaardag. Ylke heeft de poppenkleedjes meteen aangedaan bij de pop, en nu is het de hele tijd aan en uit, best grappig! Tot de volgende, Brenda, Yoni en Ylke. (Ja, Stefan zit ergens in Portugal nu)

opa en oma zei

Hallo globetrotters. Blij te horen dat alles uitstekend verloopt. Jullie zullen weer de nodige verhalen hebben voor thuis. Gaan na de middag waarschijnlijk eens kijken in Boom. Hier niks bijzonders. Alles prima dus houden we dat maar zo. Geniet nog volop en tot de volgende keer. Dikke kus

Wim, Raquel, Elin en Luca zei

Buenas Tardes,

Hier in Schoten ook alles ok. Wanneer jullie terug zijn, mag je de foto's meebrengen op een USB-stick. Dan kunnen we die bekijken op onze nieuwe LCD-TV. Ik hoop dat jullie niet te veel regen krijgen, en dat de bussen even comfortabel zijn als in Chili. Nog goed trotten en tot de volgende.

Groetjes, Wim en Raquel

Line & Dave zei

Tom en Annemie,

Waar ergens hangen jullie intussen uit, 3 dagen na het vertrek uit Villa de Leyva?
De volgende bestemming waarover jullie spraken zegt me niets, dus ik ben benieuwd wat dat geworden is !!

Zit het weer trouwens een beetje mee? Zolang de zon maar schijnt eens jullie in een hangmat liggen op het fantastische eilandje in Tayrona.

Geniet nog van het mooie land waar jullie nu op verkenning zijn en vooral ook van de lieve bevolking.

Line & Dave
ps: nog veel kijkplezier met People & Arts :-)

Stefan zei

Hoi Tom en Annemie, leuk zo'n verre bestemming! Ik heb deze zomer al twee pogingen ondernomen maar ik geraak niet verder dan Portugal.... veel plezier ... Stefan