zaterdag, september 19, 2009

Tayrona NP

Dag iedereen,
Hier zijn we weer vanuit Santa Marta. Gisteren zijn we vroeg vertrokken naar Tayrona NP. Daar aangekomen, hebben we eerst een paar uur gestapt door de groene jungle. Wel zweten, want het was er enorm vochtig en warm. Iets na de middag bereikten we Cabo de San Juan, een kleine nederzetting gelegen aan een prachtige baai omringd door palmbomen en strand. Gelukkig was er nog een plekje vrij in de hangmatten die ongelooflijk mooi gelegen waren en uitkeken op het blauwe water (bedankt voor de goeie tip, Line en Dave!). Naar verluidt zou dit het tweede mooiste strand van Zuid-Amerika zijn, al hebben we geen idee hoe deze ranking tot stand kwam. Het enige dat niet meezat was het weer: we hebben die dag maar hooguit drie kwartier kunnen genieten van de zon, daarna was het regen, regen, regen...
Toen we, na een verrassend goede nachtrust (want tussen dertien andere hangmatten), vanmorgen onze ogen opendeden, scheen gelukkig de zon en was er bijna geen wokje aan de lucht te bespeuren. Wij dus om kwart voor zeven (ongewassen, bah) op pad voor onze tocht naar Pueblito, een miniem indianendorpje wat hoger in de bergen gelegen. Een pittige wandeling (en weeral enorm zweten geblazen), maar we waren nog net op tijd terug in Cabo om een lekker ontbijt te verorberen. Daarna was het uitrusten geblazen op het idyllische strand...
Om half twee hebben we van daaruit de boot genomen richting Taganga, een kleiner dorpje in de buurt van Santa Marta. Even in Taganga rondgewandeld, maar hier was niet veel te beleven, zodat we rond vier uur weer in Santa Marta waren.
Morgen nemen we de bus en zetten we onze reis verder richting Cartagena, waarschijnlijk de mooiste stad van Colombia (en misschien wel van Zuid-Amerika). We zijn benieuwd!
En het vervelende voorval is trouwens bijna vergeten... We genieten weer volop!
Tot de volgende keer!
Annemie en Tom


Cabo de San Juan, en het hutje waar wij sliepen


Onze slaapplaats in Tayrona NP


De baai van Cabo de San Juan


Een traditionele hut in Pueblito

7 opmerkingen:

Wim, Raquel, Elin en Luca zei

Halokes,

Spijtig dat we zoiets op jullie blog moeten lezen, maar het is goed dat je de rest van de reis toch kan verder zetten. De strandjes zien er inderdaad heel knap uit. Maar hier is het weer ook nog heel goed. We mogen toch ook iets hebben hé. Vanavond gaan voetballen. Hopelijk kunnen we nog eens spelen zoals vorige week, en hetzelfde resultaat behalen. Voor de rest niet echt nieuwtjes.
Nog veel plezier, hou je spullen goed in het oog, en we kijken uit naar het vervolg.

Groetjes, Wim en Raquel

oma en opa zei

Hoi Tom en Annemie. Blij te lezen dat het allemaal goed gaat na dat voorval en dat jullie toch volop kunnen genieten nu. Zo te zien is het daar prachtig. Hopelijk is het weer terug beter. Wij duimen. Gisteren naar volleybal geweest. Mark gewonnen met 3-1. Den Beerschot heeft met 2-1 gewonnen op het veld van Cercle Brugge. Verder alles ok. ook hert weer. Gisteren prachtdag, vanmorgen ook mar rond de middag gans overtrokken. Afwachten dus. Nog een dikke kus aan alle 2 en tot de volgende.

Marleen zei

Oesje, effi blog niet gelezen...
Maar met zo'n idyllische stranden zullen jullie de miserie wel snel vergeten hé ;-)
't is hier idd nog goe weer, maar ni goe genoeg voor de zieke beestjes buiten te houden. Lotte is dus ziek. Nog een goe verlof !!

Ilsev zei

hey moedige reizigers!

Dankjewel voor de verjaardagsmail! Dat is wel een serieuze prestatie, dat ge daar aan denkt vanuit Colombia :-) Dankjewel en geneit van de reis en elkaar.

Groetjes van Ann!
Ilse

Ilsev zei

'geneit' = 'geniet' in Erps-Kwerps ;-)

ma en pa zei

Hallo Annemie en Tom.We zijn ook terug in het land van zondagnacht.Het was heel de week prachtig weer en hebben heel wat typische Corbièrewandelingen gemaakt en leuke dingen gezien.
Iedereen heeft er van genoten.
Uit jullie berichten leiden we af dat Colombia prachtig is. Blijf maar genieten ondanks de diefstal.
Het zijn per slot van rekening maar kleren hé. Goed dat je niet persoonlijk bent overvallen.
Nog veel oh's en ha's gewenst bij al het moois dat jullie zien.
Groetjes en dikke kus van heel de familie.We volgen jullie vanaf nu ook op de voet.
Ma en pa

Brenda zei

Hoi T&A,

Wouw, mooi foto's, ik heb ze aan mijn columbiaanse collega laten zien en ze zei dat jullie nu inderdaad in een hle mooie streek zitten. Zij woonde in Valledupar, niet ver van waar jullie zitten nu.
Nog veel plezier en een verdere veilige reis.
Groetjes,
Brenda, Stefan, Yoni en Ylke