vrijdag, november 02, 2012

Entebbe

Hoi iedereen,

bij deze een eerste berichtje vanop Ugandese bodem.
Onze heenvlucht verliep vlekkeloos, al liet de infrastructuur het wel een beetje afweten: niet-werkende TV-schermpjes gedurende de ganse vlucht, geen lampjes die werken, ... Blijkbaar hadden we net pech met onze plaatsen, al waren er nog wel enkele andere passagiers met hetzelfde probleem. Maar eigenlijk was het nog niet zo erg, want nu konden we goed lezen in onze reisgidsen, iets waar we thuis nog niet aan toegekomen waren (Tom had zelfs nog geen enkele blz gelezen in onze reisgids, een minimum-record). Na een tussenstop in Kigali, zetten we om 22u50 voet op Afrikaanse bodem. Dan het gebruikelijke aanschuiven om een visum te bemachtigen en bagage terug te vinden, maar een dik half uur later kwamen we al de luchthaven uitgewandeld. Daar werden we opgepikt door een chauffeur van ons hotel (handig!), dus we lagen nog op een redelijk uur in ons bedje.
De volgende dag hebben we dan in Entebbe rondgelopen, al valt er hier eigenlijk weinig te beleven. De botanische tuin was nog wel ok: heel uitgestrekt, veel vogels en 3 soorten apen, altijd leuk om te zien. Voor de rest hebben we wat rondgelopen in het kleine stadje, en al wat centen gewisseld, dus we kunnen er even tegen. Rond een uur of halfvier waren we terug in ons hotelletje, dus dan snel even tijd maken voor een eerste blogbericht.
Morgenvroeg vertrekken we dan naar ons hotel-voor-1-nacht even ten zuiden van de hoofdstad Kampala, waar overmorgen onze begeleide toer van 12 dagen zal starten. Al valt het nog even af te wachten of het echt in een hotel zal zijn: we wilden 1 nachtje slapen in de Cassia Lodge van waaruit de toer start, maar toen we enkele dagen geleden probeerden te reserveren, gaven de eigenaars (Johan Van Hecke, ex-voorzitter van de toenmalige CVP, en Els De Temmerman, ex-VRT-journaliste) aan dat voor die nacht hun lodge al volgeboekt was. Ze stelden dan zelf voor dat wij die nacht bij hen thuis zouden slapen, als we tenminste niet kwaad zouden worden als we gewekt zouden worden door het gehuil van hun tweeling (ondertussen iets meer dan een jaar oud). Benieuwd wat dat dus gaat worden morgen...
En voor Mark & co: de eerste cache van de reis is binnen :-)
Voila, wij gaan hier even verder genieten van een petieterig zonnetje (daar zijn we al dik tevreden mee, want het regende vandaag onafgebroken tot pakweg half twee vanmiddag).

Vele groetjes en tot binnenkort!

Tom & Annemie


twee van de vele "vervet monkeys"


enkele spelende kinderen in de botanische tuin


ook in Uganda gaat de zon onder, hier gezien vanop ons terras met het Victoriameer op de achtergrond

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Dag Annemie en Tom.Blij te horen dat de reis vlekkeloos verlopen is.
Wat een mooi uitzicht vanuit jullie hotel.De reuzebomen in het arboretum verraden dat het er warm en vochtig is. Wat zullen jullie weer prachtige kiekjes maken waar wij ook van kunnen genieten.Hier alles zijn gewone gangetje.
Geniet van jullie volgende uitstap en zeker van de 12-daagse.Doe de gorilla's de groeten van ons maar kom niet té dicht hé!
Dikke kus van ma en pa

Christine zei

Hoi zussie en broerie, goed te horen dat jullie een vlotte reis achter de rug hebbben. Leuk dat we jullie weer kunnen volgen via de blog. Geniet van jullie trip en wij genieten weer mee dankzij jullie verhalen en foto's. Groeten uit Kapellen en tot gauw! Christine Koen Jules Louise

Anoniem zei

Hoi reizigers. Ook wij hebben hier veel regen gehad dus we zijn solidair. Deze namiddag over en met de fiets naar Berchem om een 2e maal te schilderen. Alles is daar ok. Toch leuk dat alles vlot verlopen is en hopen ook dat de 12 daagse goed meevalt. Duimen voor jullie. Nog een dikke knuffel van O en O. Tot de volgende keer.

Anoniem zei

Hoi Annemie en Tom,
blij dat ik van hieruit jullie reis een beetje mee kan volgen! Ik ben, en vermoedelijk ben ik niet alleen, stikjaloers op jullie aap-ontdekkingstocht.
geniet ervan,ook voor alle achterblijvers.
benieuwd naar jullie verhaal!
groetjes
Eric

Anoniem zei

Hallo Tom & Annemie.
Als ik lees hoe je de reisgids gebruikt, dan ben je de ideale kandidaat voor de volgende KBL-escapade, ttz als je nog lang volhoudt om niets te lezen uit de reisgids dan kan je mij in iedere bergtocht onmiddellijk vervangen.
Volhouden dus dan kan je het meest genieten.
Groeten, koen

Anoniem zei

hoi Tom en Annemie. Ik weet niet of je daar het berichtje van Steven en Wendy hebt gekregen. Daar is maandag de 12 e een Marie geboren. Alles is prima in orde. Vandaag is Jef nog naar Berchem geweest om aan de raam op te spuiten. Nu is alle aan het raam in orde en ook het huis is ok. Geniet nog van de reis en tot binnenkort. O en O