zaterdag, november 24, 2012

Kampala

Op vrijdagochtend vertrekken we richting Kampala, de hoofdstad van Uganda en eindpunt van onze reis. We krijgen een lift van Alfred, onze chauffeur van de voorbije dagen, die in Kampala woont en ook daarheen terugkeert. Handig, dan moeten we de bus niet op en we betalen hem dezelfde prijs als voor een busticket.
Rond 17u30 komen we toe in centrum Kampala. We hebben een hotelletje pal in het drukke centrum uitgekozen (het Tourist Hotel), omdat we deze dynamische, grote stad toch eens even willen ervaren, ook al hebben we gehoord dat het niet de meest aangename plaats is om te verblijven. Ons hotel is gelegen recht tegenover de gedeeltelijk overdekte en hectische Nakasero Market. Op deze markt worden vooral verse eetwaren verkocht: fruit, groenten, kippen, ... Lekker druk is het er in ieder geval wel. Ook in de omliggende straten staat het verkeer aan te schuiven.
Na een verkwikkende douche gaan we op zoek naar een restaurantje. We kiezen Fang Fang uit, wat de beste Chinees van de stad zou moeten zijn volgens de reisgidsen. Het eten is er best ok, maar ook niet wauw. 's Avonds proberen we aan onze blog te werken, want we hebben al een hele tijd geen internetconnectie meer gehad. Hoog tijd om wat up te daten dus! Jammer genoeg valt de connectie in ons hotel al vrij snel uit. Morgen nog een keer proberen.
Op onze laatste dag in Uganda plannen we Kampala wat te verkennen. We lopen even over de Nakasero Market en gaan dan richting Kampala Road en vervolgens naar de Garden City Mall. De stad is effectief niet echt aanlokkelijk en we zijn er al vrij snel op uitgekeken. Nog even een pizza bij Domino's gaan eten en dan houden we het voor bekeken. We werken nog wat verder aan onze blog, zolang de connectie het toelaat en gaan om 16u richting bushalte waar we in een minibus-taxi stappen naar Entebbe. In Entebbe dan nog even een luchthaventaxi in voor de laatste kilometers naar de internationale luchthaven. We zijn heel ruim op tijd (zo'n zes uur op voorhand), dus nog tijd om dit laatste berichtje te posten.
We komen er aan, dus tot heel binnenkort!




De hectische Nakasero Market

Geen opmerkingen: