zaterdag, november 03, 2012

Kampala

Hoi iedereen,
Vandaag begon net zoals gisteren weer regenachtig. Gelukkig klaarde het op toen we onze rugzakken hadden gepakt om richting Kampala te reizen.
Twee minibusritten en een boda-boda rit verder, kwamen we aan in Cassia Lodge, het hotel van Els De Temmerman en Johan Van Hecke, gelegen op een zevental km van Kampala city. Misschien even specifiëren wat die ritten betreft: de meeste grote wegen in Uganda kan je afleggen met minibusjes die vanaf een bepaalde standplaats vertrekken zodra ze vol zitten. In één minibusje kunnen veertien passagiers, een chauffeur en een begeleider. Gezellig vol, maar niet té. Voor veel bagage is er wel geen plaats. De busjes volgen een vaste route en stoppen & droppen je waar je wil. In Kampala rijden ongelofelijk veel van die busjes rond. En op de standplaats moet je echt goed zoeken om het busje te vinden dat de juiste richting uitgaat. Maar al bij al ging het heel vlot, zeker ook dankzij wat aanwijzingen van locals.
Een boda-boda is een brommer-taxi die je op vele straathoeken vindt. Je kan achterop klimmen en ze brengen je waar je heen moet. Goed dat de zitjes achteraan vrij ruim zijn, zodat we er - geladen met grote rugzak - nog vlotjes op konden.
Aangekomen in Cassia bleek dat alle 20 kamers (zoals verwacht) volzet zijn. Ondertussen hebben we Els gezien en heeft ze ons bevestigd dat we bij hen thuis kunnen logeren. Ze hebben blijkbaar nog logies voor de nacht, maar er zou nog wel plek zijn.
Morgenvroeg vertrekken we van hieruit op onze trip met de Drifters. Benieuwd wat dat zal worden, wie onze medereizigers zullen zijn en wat ons te wachten staat!
Tot de volgende keer!

7 opmerkingen:

Wim, Raquel, Elin en Luca zei

Dag Tom & Annemie,

Hier in Schoten alles dik ok. Het is de derde dag dat we niet werken, en het is pas zaterdag. Dat mogen ze nog doen, zo'n 3dagen werkweek. Gisteren zijn O&O komen helpen om nog eens goed door te werken op de zolder (de toekomstige kamer van Elin). Die kan binnekort geschilderd worden, en dan het vloertje erin. Vandaag zijn we ook nog voor behang en verf voor onze kamer gaan kijken. Nu zitten we gezellig met ons 3tjes in de zetel, jullie berichtjes te lezen en de eerste foto's te bekijken. Het ziet er leuk uit, en hopelijk vallen de medereizigers goed mee. Dat heb je natuurlijk niet te kiezen. Voor goed weer zullen we ook duimen. Dan krijgen wij namelijk ook mooiere foto's te zien.
We kijken al uit naar het volgende berichtje. Alleen zal dat afwachten zijn of dan kan op die trip natuurlijk.
Veel groetjes vanuit Schoten.
Wim, Raquel, Elin & ?

Anoniem zei

Hey T & A, mochten jullie het nog niet weten, de Beren zijn van 't weekend nog maar eens verloren....; 1-2 tegen Beveren. Ongelooflijk veel kansen gemist - een 20-tal - maar ja, daar kopen we natuurlijk niks mee. Den Adri zal nu toch best maar eens wa punten beginnen pakken..... Leekens gisteren ontslagen na de zoveelste nederlaag van de Boeren; was misschien nog het lichtpunt van het 'sportweekend'.....;-), na het verlies van de Giants thuis tegen Oostende. Voila, dan zijn jullie weer op de hoogte van de sportieve gebeurtenissen..... Hier alles OK. Jullie petekind laat op zich wachten! Amuseer jullie ginder nog!!! Groetjes, Fille

Ilse zei

Hey vriendjes!
Hopelijk krijgen jullie toch een paar vierkante meter voor jezelf van 'ons Els' en vallen de medereizigers mee. Misschien moet je je blogadres nog even geheim houden voor hen, zodat jullie, indien nodig, de frustraties er in alle vrijheid kunnen afschrijven op jullie blog ;-)
Op 25 nov rijd ik rond de middag van bij ons naar Antwerpen, als jullie een lift kunnen gebruiken?
En we hebben een datum kunnen prikken! Zal antwoorden op jullie mailtje! have fuuuun!

Ilse, Ann, Basil

Anoniem zei

Hoi Tom en Annemie ! Dat ziet er weer goed uit daar ! Hier in Ekeren alles ok. Na een drukke, maar geslaagde feestweek, zijn we weer naar school en beginnen werken. Voor Laura een korte week, want die vertrekt morgenvroeg op tweedaagse naar Trier, weer korte nachten ;-) Het weer hier is gelijkaardig blijkbaar, alleen zullen jullie temperaturen wel wat hoger liggen. Mark is zaterdag gaan helpen met de geocachers in de Kalmthoutse Heide, was goe geweest, alleen een beetje verkleumd. Er liggen er dus weer nieuwe in Kalmthout. Voor de rest alles zijn gewone gangetje.
Have fun daar ! (want aan het filmpje te zien is er toch wel wat avontuur bij, leuk !)
groetjes van ons allen x

Anoniem zei

Hallo jullie twee daar op verlof. Vanavond nog eens gekeken maar niets nieuws op jullie blog. We verwachten de eerstvolgende dagen ook niets maar je kunt nooit weten. Hier in Reet alles ok. Hopelijk daar ook. We duimen voor een niet te natte 12 dagen tocht zodat jullie niet komen vast te zitten zoals in het filmpje. Nog veel plezier en tot binnenkort. O en O

Anoniem zei

Dag Tom & Annemie,
"Driften"? Waarom ze die organisatie zo hebben genoemd is me een raadsel. De KBL collega's weten sinds mijn mijn offroad escapades wel wat dat is, maar hier veronderstel ik dat het iets anders is.
Maakt niets uit, maar het geeft wel fun ook al ga je er af en toe mee op uw bak... Swat: laat me eens weten waarom ze voor die naam hebben gekozen. Dat de Drifters je fun zullen bieden, dat lijkt me een aannemelijke verklaring, maar de rest blijft me een raadsel, want ik hoop dat jullie niet op je bak... gaan tussen de leeuwen.
Groeten, koen

Anoniem zei

Hé, hoe gaat het met jullie in de jungle? Hopelijk heeft buikgriep bij jullie nog niet toegeslaan zoals bij ons.
Bij ons Liesbeth en Christine hebben de kinderen er allemaal van moeten weten.Oma die was gaan babysitten op de zieken heeft het dan natuurlijk ook gahad.Nu is alles weer achter de rug en loopt alles normaal. Met moeke gaat het ondertussen ook beter.Hou je gezond en geniet met volle teugen van de plantjes en de beesten!
Dikke kus van ma en pa.