zaterdag, november 13, 2010

Matsumoto en Nagano

Hoi allemaal,

nog snel een berichtje posten na een drukke dag.
Hoewel we allebei serieus moe waren, hebben we niet echt goed geslapen: pas na middernacht ons bedje opgezocht, en weeral om 4u30 wakker geworden, de jetlag toch nog niet volledig verteerd precies...
Wij dus maar op tijd op pad gegaan en eerst het prachtige kasteel van Matsumoto bezocht, een van de 4 mooiste kastelen van Japan en het oudste houten kasteel van het land. Annemie heeft ter plaatse ook een eerste cacheke kunnen bovenhalen, dus Japan staat ook al op de kaart :-)
Nadien nog een beetje rondgelopen in het rustige centrum van de stad en dan onze railpass laten renderen door naar Nagano te sporen, een stad aan de voet van de bergen die in 1998 de Olympische Winterspelen mocht organiseren. Daar de enige echte attractie in het centrum bezocht, de Zenko-Ji tempel. Best wel de moeite, en een drukke bedoening, ook al door het 7-5-3-feest dat elk jaar half november plaatsvindt, en waar de kinderen van 3, 5 en 7 allerhande traditionele kledij aantrekken en naar de tempels gaan om de goden te danken voor hun goede gezondheid. Wel schattige kindjes soms, die Japkes.
Terug in Matsumoto, zijn we voor de eerste keer lekker sushi (rauwe vis met rijst) en sashimi (rauwe vis met rijst apart) gaan eten. Mmm, lekker en gezond!
Na dit berichtje gaan we net als gisteren terug opwarmen in ons bad, jeuj, want het is hier vooral 's avonds toch vrij fris.

Tot volgende keer!

T&A


het kasteel van Matsumoto


echt overal vind je ze: de flashy drank-en ijsjes-automaten


we waren niet alleen aan Zinko-Ji in Nagano


schattige kindjes in traditionele kimono


en nog een kindje


en nog eentje

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi T en A hier de groetjes vanuit het natte België. Hebben hier op veel plaatsen overstromingen maar niet in onze buurt. Den Beerschot is gisteren nog eens gaan verliezen tegen Standaard,met 0-1. Die kindjes zien er echt heel schattig uit maar er geen bus van meebrengen eh. Verder alles ok. en tot een volgende keer. O en O

Wim, Raquel, Elin en Luca zei

Dag Tom en Annemie,

Leuk nog eens op jullie blog te kunnen kijken en lezen over een volgend riesje. Het ziet er in ieder geval al wel leuk uit. En ook proper en gastvrij. Altijd tof zo ver van huis.
Hier alles OK. Ons prutske heeft deze nacht van half 1 tot ong. 7 uur door geslapen. Dan gegeten en opnieuw de oogjes dicht gedaan tot 9 uur :-) (leuk tijdens het weekend). Dit weekend waren al onze matchen afgelast vanwege de regen (sinds donderdag) dus zullen we vandaag hier een beetje opruimen. (leuk tijdens een weekend). We zien er naar uit om de volgende berichtjes (en vele fotot's) te bekijken.
Groetjes vanuit Schoten.
Wim, Raquel & Elin

Anoniem zei

Hallo TOm en Annemie,

Wat een zalig toilet hebben jullie ! wel een raar bad. Bedankt voor het spelletje, als jullie terug zijn zullen we het zeker eens spelen.

Knuffels
Laura

Anoniem zei

Hoi,
alles kits daar precies !
Ik heb het boek van "Het geheim van teveel torens" uit. Het was super. Bedankt.
Nog veel plezier daar !
groejes,
en vele kussen
Lotte

Anoniem zei

Dag Tom en Annemie,

Het ziet er daar toch wel weer geweldig uit in Japan. En al een vorm van communicatie gehad, of is het de gebarentaal voor de komende 3 weken ;-)
Tof! Ne cache in Japan ! Hier is't geen weer voor te cachen ... in Reet hebben ze misschien geen last, in onze kelder komt het water binnengedruppeld. Dus vandaag een dagje dweilen in de kelder (gelukkig nog niet scheppen)
We hebben de travel-bug van O&o gekregen en zullen'm zo snel mogelijk droppen ;-)
NOg veel plezier ginder, en wij blijven jullie blog volgen ;-) zet er maar veel op.
groetjes M&M

Anoniem zei

Hey T&A, wilde jullie toch even op de hoogte brengen van de match van de Beren (ook kleine reactie op één van onderstaande berichtjes). Het was één van de beste wedstrijden (zeker de eerste helft) van de Beren; eerste helft hebben ze eigenlijk volledig gedomineerd en door de slechte staat van het veld zijn we niet beloond met een bijna gemaakt doelpunt... 2de helft kregen we ne stomme goal tegen (flater van Kaminski) en heeft Standard de wedstrijd kapot gemaakt door belachelijk veel tijd te rekken...
Resultaat: verlies + kans is groot dat De Boeck dinsdag moet opstappen
Amuseer jullie nog ginder & tot één dezer. Ciaokes, Fil