zaterdag, november 30, 2013

Kuala Lumpur

Hé, momenteel zitten we in Schiphol te wachten op de Thalys naar Antwerpen. Even tijd om nog snel wat te schrijven over het laatste stukje van de reis: we waren gebleven in Kuala Lumpur zeker?
Daar zijn we op dinsdagavond aangekomen met een vlucht vanuit Langkawi. Dan nog even een bus op en vervolgens de LRT, een plaatselijk metro-netwerk. Rond 22.15u kloppen we aan bij Marines flat, vlakbij de Petronas Towers, de bekendste wolkenkrabber van KL. 
Ook KL is een smeltkroes van verschillende culturen, met heel uiteenlopende wijken met elk hun sfeer: China Town (met veel handel in namaakspullen), Little India, de business wijk met de Petronas Towers en chique 'malls', ...
Een vrij aangename stad eigenlijk, waar we vooral veel rondgewandeld hebben, af en toe een shopping mall binnengestapt (do as the locals do), afgepingeld op een hoofdtelefoon (fake, of course), gegeten aan de food stalls op straat, ... En een uitstapje naar de Batu Caves, een Hindu tempel in een grote grot, net buiten de stad.
Heel leuk was ook dat we 's avonds telkens gezelschap hadden van Marine en Clementine, de twee Franse meisjes die we eerder deze reis in Kuching leerden kennen. Woensdagavond lekker gegeten in Jalan Alor, een straat vol met restaurantjes en eetstalletjes. Op donderdagavond was ook Dave erbij, een toffe Australiër die in Hong Kong woont en werkt. Clementine nam ons mee naar Helipad, een bar met een fijn dakterras, van waarop je een geweldig zicht hebt op de stad en haar hoge buildings. Jammer genoeg begon het al vrij snel te regenen, maar het uitzicht hebben we toch maar gehad! Daarna nog naar een plek waar je heel goede steak kan eten, eens iets anders dan de gewoonlijke plaatselijke gerechten en inderdaad smaakte het overheerlijk!
Vrijdagavond is het tijd om voor een laatste keer de rugzakken in te pakken en nemen we afscheid van onze gastvrouw Marine.
Einde van een toch weel heel geslaagde reis!

Zicht op de stad en de Petronas Twin Towers vanop Menara KL

Zo moet je poseren voor de foto (onder het motto: do as the locals do)

En nog eens de torens...

De trappen naar de ingang van de Batu Caves met ernaast het gigantische gouden standbeeld van Lord Murugan

Aan de Batu Caves is eten en drinken niet veilig voor de arrogante makaken. Deze hier heeft een flesje van een bezoeker kunnen ontfutselen.

Fontein en koloniale gebouwen aan Merdeka Square of Independence Square

De ingang van de shopping mall Pavilion is klaar voor de Kerst!

Op het dakterras genieten we van een mojito, een super uitzicht en fijn gezelschap (vlnr Annemie, Clementine, Marine, Dave, Tom)

Parkje aan KLCC (Kuala Lumpur Convention Centre) tegenover de Petronas Towers

Geen opmerkingen: