maandag, november 18, 2013

Singapore

Hoihoi,

De afgelopen tweeënhalve dag hebben we rondgelopen in Singapore. Weer iets helemaal anders, het voelde echt aan als een citytripje in het midden van een gewone vakantie.
In tegenstelling tot Bruneï, dat verbazend gewoon was en weinig verschilde van Maleisië, is Singapore wel een heel westerse en chique stad. We hadden nog nooit zoveel chique shoppingcentra bij elkaar gezien, met de ene winkel nog exclusiever en duurder dan de andere. En ook de shopping malls zelf zijn (vaak) superchic, met soms artificiële kanaaltjes waarop je dan met een gondel kunt rondvaren en altijd keipropere wc's (lekker handig). Aan de andere kant zijn er dan weer meer authentieke wijken zoals Little India, Chinatown en de wijk rond Arab Street. Een stad met veel gezichten!
Vooral 's avonds was de skyline van de stad toch wel knap.
We hebben hier ook lekker gegeten: zelfs 2 keer aan hetzelfde Indische eetstalletje (murtabak, een soort gevulde hartige pannenkoek, lekker! En een altijd goeie lassi, mmm), en een keertje Egyptisch-Libanees. Ons hotelletje dat we al op voorhand hadden vastgelegd, was weliswaar niet goedkoop, maar wel heel tof en fancy, de Wanderlust.
Na 2,5 dag en een 14-tal cachekes later, hadden we het wel gezien, dus hebben we tegen de middag een bus genomen naar Melaka in Maleisië, van waaruit we dit berichtje konden opladen.
Echt superveel is er hier precies niet te zien, maar dat ontdekken we morgen wel verder...

Tot binnenkort en bedankt alvast voor de vele berichtjes vanuit België!

Groetjes

T&A

De Sultan Mosque in de Arabische wijk

Schildering op een deur van de Thian Hock Keng tempel in Chinatown

De chique shopping mall van Marina Bay Sands: als je goed kijkt, kan je een bootje zien varen. Grappig detail: ze verkopen hier nu de wintercollecties van alle chique merken, ook al is het 30 graden...

Detail van de Sri Veeramakaliamman tempel in Little India

Lekkere murtabak en prata, vergezeld van een lassi en sugar cane juice, aan de food stalls van Tekka Market, Little India

Singapore by night: de Flyer (reuzenrad),  het Art Science Museum (in de vorm van een bloem) en het mega Marina Bay Sands Hotel (3 torens met een surfplank bovenop)

Diezelfde surfplank, maar dan tijdens de lichtshow 's avonds

Financial District by night

1 opmerking:

Anoniem zei

Hey T & A, alles OK ginder? Precies wel! De foto's van jullie beklimming zijn echt wel geweldig! Wat het belangrijke nieuws betreft, de Beren hebben dit weekend weeral gewonnen; 4-0 tegen het aartsgevaarlijke Arendonk.... Ondertussen blijft onze concurrent (De Kempen) ook vlotjes winnen (7-0 tegen Katelijne.....)
Op het thuisfront is hier ook alles OK. Dide is terug thuis en is weer de vrolijkheid zelve; bij Isabelle zijn de waarden in haar bloed ook aan het zakken, dus gaat ook de goede richting uit.
Geniet nog van jullie vakantie! Hier is het nu koud en nat.
ciaokes, Fil, Bellie, Noah & Dide