donderdag, november 14, 2013

Sepilok

Hé,

We komen maandag om 17u aan in Sepilok. We moeten nog een goeie twee km wandelen naar onze verblijfplaats-voor-één-nacht, maar al gauw worden we achterna gezeten door een semi-taxi die 'geheel toevallig' aan de overkant van de baan stond te wachten. Blijkbaar maken sommigen er hun bezigheid van om busreizigers die aan dit kruispunt afstappen een betalende lift aan te bieden. Na afpingelen worden we voor 6 Ringit (zo'n 1,5 euro) meegevoerd naar onze lodge Paganakan Dii. Het blijkt een leuke plek te zijn, waar we een kamer hebben met een badkamer die eigenlijk in openlucht is. Fijn!

De volgende dag is het weer tijd om orang oetans te gaan kijken. Ook deze keer weer in het semi-wild, want het gaat om een rehabilitatiecentrum waar deze apen opgevangen worden, om ze nadien - indien haalbaar - terug in het wild uit te zetten.
Om negen uur vertrekt ons minibusje naar de orang oetans. Jammer genoeg hebben we deze keer eens geen geluk met het weer: het regent al de ganse ochtend pijpenstelen en het ziet er niet naar uit dat het snel zal ophouden. Bon, anderzijds hebben we dan weer geluk dat toch een aantal orang oetans komen opdagen wanneer wij er zijn. Het blijven toch wel grave beestjes.

Om half één 's middags worden we door Gert opgehaald aan onze lodge. Gert is de Belgische eigenaar van The Last Frontier Resort in Bilit, aan de Kinabatangan rivier, en we hebben bij hem een slaapplaats geboekt voor de komende twee nachten. Vanuit Sepilok is het nog twee uur rijden eer we aankomen op onze nieuwe verblijfplek. Samen met ons zit er nog een Amerikaans koppel van achter in de 50, Kevin en Laurie, in de auto. Met hen zullen we de komende dagen aan de Kinabatangan rivier dus doorbrengen.

Meer over de spannende Kinabatangan-avonturen in het volgende bericht!
Bye!

Een kleine orang oetan op het voederplatform, waar ze dagelijks om 10u en om 15u bananen voorgeschoteld krijgen

Je zou oerang oetans toch wel vrij lenig kunnen noemen...

Een lenige mama-oerang oetan met haar kleintje

Take-over van het voederplatform door makaken

Een orang oetan-bolletje in de regen

Een makaak met grappige bungelbenen

3 opmerkingen:

O en 0 zei

Hoi T en A. Eindelijk een bericht waar we lang naar uitkeken. Jullie hebben de 2-daagse er goed van afgebracht. Het zal wel niet simpel gewest zijn maar als alles goed verloopt vergeet je de rest wel. Tom je hebt precies toch niet te veel last van je knie - je zegt er toch niets van. Weeral iets dat je op jullie palmares kunt schrijven. Foto's zijn ook weer de moeite. Zo kunnen we jullie goed volgen. Was dit nu die bewuste tocht die al op voorhand volgeboekt was of moet die nog komen? Verder hier alles goed en ook bij jullie thuis. Zijn gaan kijken en alles ok. Goed dat jullie fototoestel terug werkt want dat zou niet leuk zijn. Je mag wel eens geluk hebben ook. Kijken al uit naar jullie volgende bericht. Alvast een dikke knuffel aan alle twee.

Anoniem zei

Dag A.enT.Op de bergtocht zat blijkbaar alles mee: mooi weer,goed gezelschap en benen in goeie conditie.Geweldig!! De avonturen gaan precies in stijgende lijn zowel fysiek als bij het dieren spotten.
Prachtige foto's! We genieten mee met jullie verhaal.Veel plezier in Singapore. Hier alles ok. Tot een volgende.Hug van ma en pa XX

Jasper zei

Beste Tom en Annemie,

toevallig kwam ik via google op jullie reisverslag pagina terecht, ziet er erg mooi uit! Zouden jullie aan 'Gert' kunnen vragen hoe er te boeken valt bij het last frontier resort? Het lijkt mij namelijk ook fantastisch maar ik krijg maar geen contact met ze..

erg bedankt en een fijne reis verder! vriendelijke groetjes, Jasper